UniCredit Bank România pregătește emisiuni de obligațiuni de peste 238 milioane euro către banca mamă

UniCredit Bank România pregătește emisiuni de obligațiuni de peste 238 milioane euro către banca mamă

Foto dreamstime.com

Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 16 iun 2022

UniCredit Bank România va emite obligațiuni către UniCredit Italia pentru creșterea fondurilor proprii și îndeplinirea cerințelor de reglementare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Banca din România va emite obligațiuni senior nepreferențiale și negarantate destinate îndeplinirii cerințelor minime de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) în valoare de 190 de milioane de euro către UniCredit Italia. Tranzacția ar urma să aibă loc pe 21 noiembrie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News

Obligațiunile vor fi scadente în noiembrie 2028, vor avea dobândă variabilă și vor fi guvernate de legea italiană.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

La nivel european au intrat în vigoare noi prevederi legate de solvabilitatea băncilor și capacitatea de absorbție a pierderilor – acestea fiind adoptate și în România cu întârziere la finele anului trecut. Băncile de importanță sistemică au de îndeplinit un prag minim de 13,5% a fondurilor proprii și pasivelor eligibile în total active ponderate la risc, astfel că au început să iasă cu emisiuni de obligațiuni.

Într-o adunare extraordinară din 18 iulie, UniCredit va aproba și o emisiune de obligațiuni subordonate de 48,5 milioane de euro, incluse în calculul fondurilor proprii de nivel doi cu maturitatea în 10 ani și opțiune de răscumpărare în 5 ani. Investitorul va fi tot UniCredit Italia, data tranzacției este 20 iulie și dobânda este variabilă.

Bănci precum BCR au emis titluri MREL către investitori calcificați din afara grupului Erste, în timp ce UniCredit se împrumută de la acționar, cum a făcut spre exemplu și CEC Bank anul trecut.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Oamenii sunt pregătiți să plătească prețuri mai mari pe vacanțe. Era un fenomen de așteptat să se întâmple

UniCredit Bank a încheiat primul trimestru cu un profit net de 44 de milioane de euro (344 de milioane de lei), în creștere cu 74% față de aceeași perioadă din 2021, pe fondul creșterii ușoare a profitului brut operațional și mai ales a scăderii cheltuielilor cu provizioanele de la 97 de milioane de lei în 2021 la un venit de 12 milioane de lei în acest an. UniCredit avea în bilanț împrumuturi acordate în către clienții din România în valoare de 6,91 de miliarde de euro (34,2 miliarde de lei), în creștere cu circa 15% față de anul precedent.

Banca avea 142 de unități la finele primului trimestru, față de 134 la sfârșitul anului trecut, și 3.353 de angajați, comparativ cu 3.363 în trimestrul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
mrel
obligatiuni