Un tribunal rus a relaxat restricțiile impuse UniCredit într-un proces pentru un proiect de gaz eșuat

Un tribunal rus a relaxat restricțiile impuse UniCredit într-un proces pentru un proiect de gaz eșuat
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2024

Un tribunal rus a relaxat restricțiile impuse UniCredit într-un proces legat de un proiect de gaz anulat, permițând vineri băncii italiene să ofere deținerile de obligațiuni suverane rusești ca garanție, în loc de alte active și proprietăți, transmite Reuters.

Curtea de arbitraj din Sankt Petersburg a hotărât la mijlocul lunii mai sechestrarea unor valori mobiliare, imobile și conturi de 462,7 milioane de euro (503 milioane de dolari) aparținând UniCredit, precum și 100% din acțiunile UniCredit Leasing și UniCredit Garant, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

UniCredit Leasing și UniCredit Garant sunt subsidiare ale AO UniCredit Bank, brațul rus al grupului italian.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

UniCredit a declarat la începutul lunii mai că sechestrul a afectat doar o fracțiune din activele unității ruse, nu întreaga filială.

În urma confiscării activelor, unitatea rusă a UniCredit a convenit cu reclamantul, RusChemAlliance, ca UniCredit să angajeze într-un schimb de titluri de trezorerie OFZ rusești cu o valoare de piață de aproximativ 50 de miliarde de ruble (556 de milioane de dolari), a spus instanța.

Banca italiană a fost unul dintre creditorii garanți în cadrul unui contract pentru construcția unei fabrici de procesare a gazelor în Rusia, cu compania Linde din Germania, care a fost reziliat din cauza sancțiunilor occidentale.

Când proiectul a fost oprit, RusChemAlliance, cu sediul la Sankt Petersburg, o societate mixtă care este deținută în proporție de 50% de gigantul gazului rus Gazprom, a făcut o plată în avans de 2 miliarde de euro pentru contractul de 10 miliarde de euro, potrivit site-ului web al Curții Supreme din Marea Britanie.

UniCredit a emis o parte din pachetul de garanții în favoarea RusChem, în numele Linde.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank rusia
unicredti rusia