Mesaj de la Banca Angliei: cerințele de capital ale Comisiei Europene sunt prea dure

Mesaj de la Banca Angliei: cerințele de capital ale Comisiei Europene sunt prea dure
scris 29 ian 2017

Un oficial al Băncii Angliei afirmă că propunerile de la Bruxelles privind cerințele de capital afectează competitivitatea instituțiilor de credit și că sistemul bancar britanic ar trebui să se inspire mai degrabă din standardele de prudențialitate din SUA.

Un oficial de top al Băncii Angliei a criticat Comisia Europeană pentru planurile privind cerințele de capital pentru instituțiile de credit, sporind tensiunile înainte de negocierile dintre Marea Britanie și autoritățile de la Bruxelles privind ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News

Într-o corespondență cu comisia de finanțe din Camera Comunelor a Parlamentului Marii Britanii citată de publicația Telegraph, Sam Woods, șeful autorității pentru reglementările prudențiale din interiorul Băncii Angliei a criticat porpunerea Comisiei Europene privind cerințele de capital ale băncilor din Uniune care ar prevede ca holding-urile bancare prezente pe piața europeană să vină cu mai mult capital pentru a absorbi eventualele pierderi în cazul unei crize financiare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Nu ne este imediat clar dacă aceste propuneri ar îmbunătăți eficiența rezoluției, așa cum se intenționează”, scrie Woods, care este și viceguvernator al Băncii Angliei. Mai mult decât atât, el avertizează, că prevederile de la Bruxelles ar urma să nu fie aliniate cu cele ale SUA.

Declarațiile acestea din partea autorității de politică monetară din Marea Britanie vin în continuarea comentariilor șefului finanțelor publice din această țară, Philip Hammond, de luna trecută, conform cărora este îngrijorat că propunerile Comisiei Europene ar viza „acțiuni anticompetitive” împotriva industriei serviciilor financiare britanice după Brexit.

În negocierile sale privind ieșirea din Uniunea Europeană, guvernul britanic are în vedere protejarea statutului de capitală financiară a City-ului londonez, în contextul în care la nivel există preocuparea pentru conturarea unui centru financiar continental puternic.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
ue
brexit
banci
marea britanie
comisia europeana
reglementari