Garanti Bank încheie un acord de împrumut de 55 milioane euro, cu International Finance Corporation (IFC), instituție membră a Grupului Banca Mondială, vizând finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) și a proiectelor sustenabile de eficiență energetică, cu scopul de a genera creștere și rezistență la schimbările climatice. Prin semnarea acestui acord, Garanti Bank devine prima bancă din România care primește un împrumut de la IFC, destinat investițiilor din domeniul eficienței energetice și a energiei regenerabile, potrivit unui comunicat de presă.
Împreună cu această nouă linie de credit, începând din 2012, IFC a acordat Grupului Garanti 157 de milioane de euro, cu scopul sprijinirii întreprinderilor din România, prin șapte acorduri de împrumut.
“De-a lungul anilor, Garanti Bank a dezvoltat un parteneriat solid cu IFC și ne bucurăm că avem o viziune comună în ceea ce privește susținerea, atât a sustenabilității, cât și a dezvoltării afacerilor”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.
CITEȘTE ȘI Proprietarul austriac de malluri Supernova a intrat pe piața imobiliară românească printr-o tranzacție și are deja în plan un prim proiect“Consolidarea rezistenței României la schimbările climatice, prin susținerea proiectelor din sectorul privat și sporirea eficienței energetice, este esențială pentru creșterea continuă a economiei. Parteneriatul nostru cu Grupul Garanti România asigură, de asemenea, că micile afaceri și antreprenorii vor continua să aibă acces la fondurile de care au nevoie pentru a crește și a crea locuri de muncă”, a declarat Vittorio Di Bello, Director Regional IFC pentru Instituții Financiare.
Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, care ca acționar majoritar grupul spaniol BBVA. Pe piața locală, Garanti Bank are o cotă de circa 2,3%. Banca a înregistrat un profit net de 108 milioane lei după primele 9 luni din 2018, reprezentând o creștere de 9,5% de la an la an.
IFC este unul dintre principalii investitori internaționali din economia românească și un susținător important al dezvoltării sectorului privat, la nivel global.