Orange, Telekom și Vodafone se unesc din nou și cer Guvernului anularea prevederilor din OUG 114 privind comunicațiile, atenționând că investițiile în rețele sunt reduse cu 100 milioane de euro, iar industria riscă să fie dezechilibrată

Orange, Telekom și Vodafone se unesc din nou și cer Guvernului anularea prevederilor din OUG 114 privind comunicațiile, atenționând că investițiile în rețele sunt reduse cu 100 milioane de euro, iar industria riscă să fie dezechilibrată
scris 29 ian 2019

Asociația Operatorilor Mobili din România (AOMR), ai cărei membri sunt operatorii Orange, Telekom și Vodafone, solicită Executivului să anuleze anuleze prevederile OUG 114/2018 referitoare la comunicațiile electronice, acuzând că actul riscă să dezechilibreze industria de profil și reduce investițiile în rețele cu aproximativ 100 de milioane de euro.

La finele anului trecut, în premieră, marii jucători telecom s-au unit și au criticat Guvernul pentru aceste măsuri, aflate atunci în pregătire, atenționând că sunt majorate taxe la un nivel excesiv și blocant, urmând ca efectele să fie o povară pentru toți utilizatorii de internet, telefonie și TV.

Urmărește-ne și pe Google News

În ianuarie, Digi, care a criticat în decembrie ordonanța, a majorat tarifele lunare.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

“OUG 114/2018 impune un set de noi taxe și impozite asupra sectorului de comunicații, care riscă să dezechilibreze un domeniu care a oferit până acum servicii de foarte bună calitate la prețuri foarte mici, raportate la piața Uniunii Europene. Taxa anuală de 3% din cifra de afaceri reprezintă aproximativ 100 de milioane de euro – pe care Guvernul României intenționează să le colecteze de la operatori și care astfel nu vor mai fi investite în dezvoltarea de rețele și noi servicii de telecomunicații din România”, este mesajul transmis acum de AOMR.

Membrii AOMR cer Guvernului României și celorlalte instituții inițiatoare măsuri de corecție a documentului, absolut necesare pentru evitarea destabilizării industriei. În plus, asociația semnalează autorităților mai multe prevederi care încalcă normative la nivel european sau care intră în conflict cu prevederi ale legislației naționale.

EXCLUSIV Tokinomo, un startup local care a dezvoltat o soluție de promovare a produselor în magazin, atrage o finanțare de șase cifre în euro de la un fond din SUA și mai mulți investitori români CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tokinomo, un startup local care a dezvoltat o soluție de promovare a produselor în magazin, atrage o finanțare de șase cifre în euro de la un fond din SUA și mai mulți investitori români

“Acest lucru se petrece chiar în anul în care operatorii mobili trebuie să suporte cheltuieli semnificative pentru spectrul de frecvențe 5G și să declanșeze investiții de anvergură în rețelele 5G. În același timp, prețurile minimale pentru alocarea de spectru 5G au fost stabilite prin această Ordonanță la un nivel exagerat de mare, în contradicție cu prevederile Directivei 2002/20/CE și cu mult mai ridicat decât în celelalte state europene”, se mai arată în comunicat.

Conform Strategiei Naționale 5G, statul român ar trebui să intre într-un parteneriat cu sectorul privat care să faciliteze extinderea rețelelor de telecomunicații fixe și mobile, absolut obligatorii pentru servicii 5G de succes.

EXCLUSIV Uber și Taxify, chemate în instanță pentru concurență neloială de către o asociație de taximetriști din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Uber și Taxify, chemate în instanță pentru concurență neloială de către o asociație de taximetriști din Capitală

“Constatăm însă că OUG 114/2018 conține prevederi fără precedent la nivel european, care instaurează un regim de sancțiuni atât excesive cât și discriminatorii pentru companiile telecom față de companiile din alte industrii, descurajând astfel extinderea și modernizarea rețelelor de comunicații. În concluzie, măsurile impuse prin OUG 114/2018 vor epuiza resursele financiare ale sectorului de comunicații mobile, în detrimentul investițiilor necesare pentru dezvoltarea rețelelor. Având în vedere toate motivele menționate mai sus solicităm Executivului să anuleze prevederile OUG 114/2018 referitoare la comunicațiile electronice”, se mai spune în comunicat.

Asociatia Operatorilor Mobili din România (AOMR) reunește Orange România, Vodafone România și Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote) și își propune să reprezinte interesele industriei de comunicații electronice, precum și interesele comune ale membrilor săi, cu respectarea legislației române și europene aplicabile, inclusiv a legislației în domeniul concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
aomr
telekom
vodafone
orange
oug 114