Educație Financiară: Platforma digitală George integrează primul coach financiar

Educație Financiară: Platforma digitală George integrează primul coach financiar
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Platforma de digital banking a BCR, George, a integrat o nouă funcționalitate, FinCoach, care combină reguli de educație financiară și sfaturi practice cu analiza de date pentru situația financiară personală, necesare celor care vor să-și construiască un fond de rezervă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Într-un spațiu virtual dedicat, FinCoach propune o experiență nouă, care combină regulile de educație financiară și sfaturile practice cu analiza de date pentru situația financiară personală, ca parte dintr-un flux de construcție a unui fond de rezervă.

În spațiul virtual dedicat, utilizatorii vor putea găsi obiective pe care le pot seta în funcție de priorități și în baza cărora își construiesc primii pași de sănătate financiară, monitorizarea în timp real a progreselor făcute, recomandări personalizate în funcție de activitatea financiar-bancară și obiectivele personale, știri și sfaturi practice selectate de experți, pentru luarea celor mai bune decizii financiare.

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul Trezoreriei: Populația are acum împrumuturi acordate statului de 40 miliarde lei. În acest an am atras 12 miliarde lei, iar până la sfârșitul anului 25-26 miliarde lei este ușor de realizat CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul Trezoreriei: Populația are acum împrumuturi acordate statului de 40 miliarde lei. În acest an am atras 12 miliarde lei, iar până la sfârșitul anului 25-26 miliarde lei este ușor de realizat

Spre exemplu, vor putea învăța cele mai importante 6 repere în setarea unui buget personal, cum arată primele 10 metode inteligente de economisire, cum își pot tranforma pasiunile în surse de venit, care sunt principiile investiționale de bază, cum se pot ține datoriile sub control și care ar fi opțiunile pentru banii de studii.

Daniela Urzică, Șef Departament Customer Contact Management la BCR, spune că, pentru construcția unei vieți financiare sănătoase e nevoie atât de partea teoretică, cât mai ales de cea practică. „Și nu oricum, ci cu soluții personalizate pe nevoile și dorințele fiecăruia. Facem deja acest lucru, de mai bine de doi ani, în unitățile noastre bancare, prin serviciul nostru unic și gratuit de Coaching Financiar, de care au beneficiat până acum peste 588.000 de români. Ne-am dorit însă să oferim o parte din această experiență și în George. Suntem doar în prima fază de dezvoltare și ne propunem să aducem în FinCoach cât mai multe călătorii de învățare și de adoptare a unor obiceiuri financiare sănătoase”.

În ecosistemul digital George au fost introduse peste 300 de funcționalități și opțiuni în ultimii 6 ani, de la momentul punerii pe piață, în octombrie 2018. În prezent, George are 2,34 milioane de utilizatori (internet banking și mobile banking), dintre care peste 1,9 milioane sunt utilizatori activi ai aplicației de mobil, cu o creștere de 13% an pe an.

84% din totalul produselor BCR pentru persoane fizice (deschidere de cont curent, credite ipotecare și de consum, cont de economii, depozite, asigurări și produse investiționale) sunt acordate, în prezent, pe flux 100% digital. Luna martie 2024 a marcat chiar un record al vânzărilor digitale, cu 89% din total produselor vândute la nivel de bancă achiziționate pe flux 100% digital.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fincoach
bcr
george