BRD le-a vândut polonezilor de la Kruk un portofoliu de creanțe corporate în valoare de 1,25 miliarde lei

BRD le-a vândut polonezilor de la Kruk un portofoliu de creanțe corporate în valoare de 1,25 miliarde lei
scris 30 mai 2017

Recuperatorul polonez de creanțe Kruk a cumpărat de la BRD-Groupe Societe Generale un portofoliu de creanțe corporate în valoare nominală de 1,25 miliarde lei (274 milioane euro la cursul BNR de astăzi).

Tranzacția a fost efectuată prin intermediul InvestCapital Malta, o subsidiară a Kruk. Polonezii au anunțat, pe 11 mai, că InvestCapital Malta a câștigat o licitație pentru achiziția unui portofoliu de creanțe din România cu o valoare nominală de 1,2 miliarde zloți (aproximativ 282 milioane euro la cursul de atunci), fără să dea detalii în privința vânzătorului.

Urmărește-ne și pe Google News

“Succesul la licitație consolidează poziția de lider a Kruk pe piața administrării de creanțe din România și majorează potențialul companiei pe segmentul datoriilor corporate”, a spus Piotr Krupa, directorul general al Kruk.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
BNR știe că se întâmplă ceva cu creditul și piața imobiliară, dar nu pune degetul pe Prima Casă CITEȘTE ȘI BNR știe că se întâmplă ceva cu creditul și piața imobiliară, dar nu pune degetul pe Prima Casă

Kruk este cel mai mare administrator de creanțe cesionate din România. În 2016, polonezii au cumpărat, pe piața locală, 30 de portofolii de creanțe cu o valoare nominală totală de 3,7 miliarde zloți (885 milioane euro), pentru care au plătit aproape 380 milioane zloți (circa 91 milioane euro), potrivit datelor companiei.

Cea mai mare achiziție în România a fost preluarea de la Eurobank, alături de International Finance Corporation (IFC), a celui mai mare portofoliu de creanțe de consum pus la vânzare până în prezent, cu o valoare nominală de 597 milioane euro.

BRD a raportat un avans de 388% al profitului net după primele trei luni ale acestui an, până la 306,94 milioane lei, față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul creșterii soldului creditelor nete și a scăderii ratei creditelor neperformante, pe fondul continuării procesului de curățare a bilanțurilor.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 10,3% la sfârșitul lunii martie 2017 (față de 13,7% la sfârșitul lunii martie 2016, conform metodologiei EBA), în principal datorită operațiunilor de ștergere de creanțe depreciate și vânzărilor de credite neperformante.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
kruk
creante corporate
vanzare
imprumuturi neperformante