Banca Angliei a menținut dobânda la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani

Banca Angliei a menținut dobânda la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

Banca Angliei a decis să mențină dobânda de politică monetară la 5,25%, cel mai ridicat nivel începând din 2008, dar a indicat că o reducere ar putea avea loc în curând, în condițiile scăderii inflației, transmit Reuters și AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cei nouă membri ai Comitetului de politică monetară de la BoE au votat 7 la 2 pentru menținerea costurilor de împrumut, în linie cu previziunile analiștilor, scrie Agerpres.

FOTO Trenuri metropolitane lansate în mai multe orașe, cu bilete speciale CITEȘTE ȘI FOTO Trenuri metropolitane lansate în mai multe orașe, cu bilete speciale

Guvernatorul BoE, Andrew Bailey, a declarat că este „optimist că lucrurile se îndreaptă în direcția potrivită”.

Banca Angliei a menținut nemodificată dobânda la ultimele șase ședințe de politică monetară dar analiștii se așteaptă ca prima reducere, după cea din martie 2020, să aibă loc la reuniunea din iunie, chiar dacă în comunicatul BoE se precizează că instituția va analiza cu atenție viitoarele date economice și evoluția inflației.

După ce în octombrie 2022 rata inflației se situa la nivelul de vârf de 11,1%, creșterea prețurilor a încetinit iar acum BoE se așteaptă ca în aprilie inflația să ajungă la ținta sa de 2%, în urma declinului prețurilor energiei.

Și Banca Centrală Europeană (BCE) a semnalat că va reduce dobânzile, în timp ce Rezerva Federală a SUA (Fed) a indicat că va aștepta mai mult până va lua o decizie.

Miercuri, Banca Centrală a Suediei a redus rata dobânzii pentru prima dată în ultimii opt ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanda