Fondurile Pilon II aveau active de 143,3 miliarde lei la finalul lunii iunie, în creștere cu 30% față de anul trecut

Fondurile Pilon II aveau active de 143,3 miliarde lei la finalul lunii iunie, în creștere cu 30% față de anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2024

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 143,3 miliarde lei, la finalul lunii iunie 2024, în creștere cu 30,2% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2023, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

"Investițiile fondurilor de pensii administrate privat s-au realizat într-un procent de 94,2% în active românești, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor românești sunt reprezentate de titluri de stat sau acțiuni listate la BVB.", se menționează în raport, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit sursei citate, contribuțiile încasate în luna iunie 2024 au fost în valoare de 1,57 miliarde lei, în timp ce contribuția medie a fost 383 lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
JO: România se menține pe locul 12 în clasamentul pe medalii. China continuă să conducă, SUA a urcat pe doi CITEȘTE ȘI JO: România se menține pe locul 12 în clasamentul pe medalii. China continuă să conducă, SUA a urcat pe doi

La finalul lunii iunie, titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 92,185 miliarde de lei, respectiv 64,3%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 36,266 miliarde de lei (25,3%), iar pe poziția a treia obligațiunile corporative, cu 6,144 miliarde de lei (4,3% din total active).

Conform ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 8.217.750 de participanți în iunie 2024.

În cadrul Pilonului II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri de pensii
pilonul ii
pilonul iii
asf