Teva analizează vânzarea diviziei oncologice, pentru reducerea datoriilor

Teva analizează vânzarea diviziei oncologice, pentru reducerea datoriilor
scris 26 apr 2017

Compania farmaceutică israeliană Teva analizează vânzarea diviziei producătoare de medicamente oncologice, pentru reducerea datoriilor acumulate în urma achizițiilor, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Teva discută cu consilieri financiari despre posibila vânzare a diviziei oncologice, care include tratamente pentru leucemie și o formă de limfon cu dezvoltare lentă, au spus persoanele.

Urmărește-ne și pe Google News

Divizia ar putea atrage interesul unor fonduri private și alte companii, scrie News.ro.

Discuțiile sunt preliminare, iar Teva ar putea decide împotriva vânzării, potrivit surselor.

Un reprezentant al Teva nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Veniturile diviziei oncologice au scăzut în 2016 cu 5%, la 1,14 miliarde de dolari, în condițiile în care vânzările medicamentelor Treanda și Bendek au fost afectate de concurența altor produse, potrivit raportului financiar publicat de companie în februarie.

CNAIR a demarat achiziția pentru lucrările la Centura București, între DN7 - A1 și DN2 – A2, precum și pentru DN6 Alexandria - Craiova CITEȘTE ȘI CNAIR a demarat achiziția pentru lucrările la Centura București, între DN7 - A1 și DN2 – A2, precum și pentru DN6 Alexandria - Craiova

Datoriile Teva, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, au crescut semnificativ după preluarea, anul trecut, a diviziei de medicamente generice a grupului Allergan, pentru aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Tranzacția a avut loc într-o perioadă în care prețurile medicamentelor generice au început să scadă, iar riscurile generate de medicamentele care concurează produsele Teva au crescut.

Acțiunile Teva tranzacționate la New York au coborât aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani.

Teva caută un nou director general și a anunțat că până la numirea unui nou CEO nu va lua decizii strategice.

Directorul financiar al putea și el să plece din companie, potrivit publicației israeliene Calcalist.

Un purtător de cuvânt al Teva a refuzat să comenteze despre schimbările de la nivelul conducerii.

Teva colaborează cu banca Morgan Stanley pentru vânzarea diviziei producătoare de medicamente destinate femeilor, care includ tratamentele pentru fertilitate și menopauză, precum și contraceptive, au declarat anterior persoane apropiate situației.

Publicația Calclist a relatat în martie că Teva intenționează să desființeze până la 6.000 de locuri de muncă, respectiv aproximativ 11% din numărul total al angajaților la nivel mondial, pentru a economisi circa 2 miliarde de dolari.

La sfârșitul anului trecut, Teva avea aproape 57.000 de angajați, potrivit raportului anual al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
teva
medicamente