Siemens vinde pe bursă un pachet minoritar la divizia Healthineers, prezentă și în România. Potențial cea mai mare listare de la privatizarea Deutsche Telekom

Siemens vinde pe bursă un pachet minoritar la divizia Healthineers, prezentă și în România. Potențial cea mai mare listare de la privatizarea Deutsche Telekom
scris 19 feb 2018

Conglomeratul industrial german Siemens a anunțat că vinde pe bursă, până la jumătatea anului, o participație minoritară “semnificativă” la divizia din domeniul sănătății Healthineers, prezentă și în România, în ceea ce ar putea fi cea mai mare operațiune pe piața de capital germană după privatizarea Deutsche Telekom în 1996.

Healthineers, brand sub care funcționează divizia Siemens Healthcare din mai 2016, este unul dintre cei mai importanți furnizori de infrastructură medicală din lume, lider pe piața de imagistică medicală, diagnoză de laborator și IT clinic.

Urmărește-ne și pe Google News

Subsidiara din România a raportat afaceri de 74,22 milioane de lei în 2016, primul an de funcționare, și o pierdere de 2,8 milioane de lei, în condițiile în care cheltuielile au depășit veniturile cu circa 3 milioane de lei.

Tranzacție pe piața farma: Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară, a cumpărat prima clinică privată de chirurgie estetică din România CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața farma: Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară, a cumpărat prima clinică privată de chirurgie estetică din România

Oferta publică inițială a unui pachet minoritar, dar “semnificativ”, din acțiunile Siemens Healthineers este estimată să evalueze divizia la aproximativ 40 miliarde de euro, potrivit Reuters. Ar fi cea mai importantă listare pe bursa din Frankfurt de la privatizarea operatorului de telecomunicații Deutsche Telekom.

Siemens nu a specificat câte acțiuni intenționează să ofere investitorilor pe bursă. Potrivit unor surse citate de Reuters, pachetul va fi echivalent cu cel puțin 20% din acțiunile Healthineers.

Healthineers este prezentă, pe lângă Germania și România, în alte peste 70 de țări, având 47.000 de angajați și venituri de 13,8 miliarde de euro în anul fiscal 2017.

Grupul Siemens este activ pe piața românească din 1905, când a deschis prima reprezentanță din țară, la București. După o perioadă de circa 50 de ani în care subsidiara din România nu a existat oficial, fiind naționalizată sub regimul comunist, germanii au revenit pe piața locală în 1991.

Siemens are în România aproximativ 1.940 de angajați, în patru fabrici și tot atâtea centre de cercetare-dezvoltare. Veniturile pe piața românească au atins 160 milioane euro în 2016, cu 2% peste valoarea din anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens healthineers
listare
ipo
imagistica
laborator