Medicamentul pentru slăbit Wegovy al Novo Nordisk, aprobat în China

Medicamentul pentru slăbit Wegovy al Novo Nordisk, aprobat în China
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 11:16

Novo Nordisk a declarat că tratamentul său pentru slăbit Wegovy a fost aprobat în China, pentru gestionarea greutății pe termen lung, oferind medicamentul de succes spre vânzare în a doua mare economie din lume, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Administrația Națională a Produselor Medicale din China a aprobat ”recent” medicamentul injectabil săptămânal, a declarat Novo Nordisk într-un comunicat de presă pe versiunea chineză a site-ului său, potrivit Google Translate.

FOTO Contract semnat - România va primi un nou elicopter Black Hawk CITEȘTE ȘI FOTO Contract semnat - România va primi un nou elicopter Black Hawk

Medicamentul va fi disponibil inițial pentru pacienții cu un indice de masă corporală (IMC) de 30 kg/m2 - pragul pentru obezitate - și cel puțin o comorbiditate legată de greutate, a adăugat acesta.

Comorbiditățile legate de greutate se referă la afecțiuni medicale suplimentare pe care o persoană cu obezitate le poate dezvolta din cauza greutății sale. Novo Nordisk nu a răspuns imediat solicitării CNBC de informații suplimentare cu privire la prețurile propuse și calendarul de lansare a medicamentelor, scrie News.ro.

Gigantul farmaceutic danez a declarat în martie că se va concentra inițial pe pacienții care plătesc din buzunar, a raportat Reuters.

Acțiunile Novo Nordisk au crescut cu 4%.

Aprobarea vine în timp ce brevetul asupra ingredientului activ al medicamentului, Semaglutida, urmează să expire în China în 2026 și în timp ce concurența se încinge din partea producătorilor autohtoni de medicamente de pe piață.

VIDEO Protestele din Kenya se intensifică – cel puțin cinci persoane au murit CITEȘTE ȘI VIDEO Protestele din Kenya se intensifică – cel puțin cinci persoane au murit

Mai mult de jumătate din populația de 1,4 miliarde a Chinei este supraponderală sau obeză, potrivit unui raport din 2020 al Comisiei Naționale de Sănătate a țării.

Între timp, înregistrările studiilor clinice arată că aproximativ 15 versiuni generice ale Ozempic și Wegovy sunt în curs de dezvoltare în China, a raportat Reuters luna trecută.

Medicamentul Ozempic pentru diabet al companiei a fost aprobat în 2021 și și-a dublat anul trecut vânzările în regiunea Chinei.

Novo Nordisk și concurentul său american Eli Lilly au avut dificultăți să țină pasul cu cererea în creștere pentru tratamentele lor pentru obezitate.

Luni, Novo Nordisk a anunțat că investește 4,1 miliarde de dolari pentru a-și extinde producția în SUA. Capacitatea suplimentară de la o nouă fabrică de producție din Clayton, Carolina de Nord ar urma să fie finalizată între 2027 și 2029.

viewscnt
Afla mai multe despre
wegovy
novo nordisk