Comisia Europeană finalizează negocierile preliminare cu BioNTech-Pfizer pentru achiziția unui vaccin anti-Covid

Comisia Europeană finalizează negocierile preliminare cu BioNTech-Pfizer pentru achiziția unui vaccin anti-Covid
scris 9 sep 2020

Comisia Europeană a încheiat discuții preliminare cu BioNTech și Pfizer pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva Covid-19, dezvoltat în colaborare de cele două companii farmaceutice.

Este al șaselea contract potențial negociat până acum de Comisie în numele statelor UE.

Urmărește-ne și pe Google News

Anterior, Comisia a finalizat discuțiile prelimare cu Sanofi-GSK, Johnson & Johnson la, CureVac și Moderna și a semnat un contract de achiziție cu AstraZeneca, care a intrat în vigoare pe 27 august.

Marile companii farma se angajează să evite scurtăturile în cursa pentru primul vaccin împotriva Covid-19 CITEȘTE ȘI Marile companii farma se angajează să evite scurtăturile în cursa pentru primul vaccin împotriva Covid-19

AstraZeneca a anunțat, marți, că a suspendat studiile clinice finale pentru vaccinul la care lucrează împreună cu cercetători de la Universitatea Oxford, după ce un participant a avut o reacție adversă.

Compania germană BioNTech lucrează cu gigantul american Pfizer la dezvoltarea unui vaccin anti-Covid pe bază de ARN mesager (ARNm). ARNm joacă un rol fundamental în biologia umană, transferând instrucțiunile care direcționează celulele din organism să producă proteine pentru prevenirea sau combaterea bolilor.

Contractul potențial cu BioNTech-Pfizer prevede achiziția inițială a 200 milioane de doze, cu opțiunea de a cumpăra până la 100 de milioane de doze suplimentare, ce vor fi furnizate “după ce vaccinul se va dovedi a fi sigur și eficace împotriva Covid-19”, arată Comisia într-un comunicat.

Vaccinul va putea fi achiziționat de toate statele UE, care vor avea posibilitatea să doneze doze țărilor cu venituri mici și medii sau să le redirecționeze către alte țări europene. 

“Discuțiile cu BioNTech-Pfizer reprezintă încă un pas important în direcția realizării unui portofoliu solid și diversificat de potențiale vaccinuri. Acesta a fost obiectivul Strategiei UE în materie de vaccinuri, pe care îl îndeplinim. Credem cu optimism că printre aceste potențiale vaccinuri se va găsi unul sigur și eficace, care să ne ajute să înfrângem pandemia de COVID-19”, a declarat comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
vaccin covid
vaccin coronavirus
biontech
pfizer
negocieri preliminare
achizitie vaccinuri