În contextul în care autoritățile fiscale au respins aprobările necesare utilizării alocoolului necesar în fabricarea de medicamente, Dragoș Bîlteanu, om de afaceri cu activități importante în industria imobiliară și-a dat demisia din funcția de administrator. Emitentul menționează cazierul judiciar al acestuia ca motivație pentru pierderea autorizării.
Pas înapoi din Consiliul de Administrație al Biofarm București (BIO), în condițiile în care compania riscă să piardă o autorizare importantă în desfășurarea activității de producție. Dragoș Bîlteanu, fostul președinte al SIF Banat Crișana (SIF1), și-a dat demisia din board, potrivit unui anunț al emitentului pe portalul Bursei.
O altă notificare a boardului informează piața că Ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Vămilor a respins cererea societății de acordare a autorizației periodice de utilizator final pentru alcoolul necesar producției de medicamente, întrucât în cazierul judiciar al lui Bîlteanu sunt înscrise fapte înscrise în legea 227/2015 privind Codul Fiscal și care interzic acordarea antrepozitului fiscal pentru persoane cu condamnări defintive într-o serie de spețe.
CITEȘTE ȘI Veniturile Ropharma scad în plină criză medicală. Prăbușire a livrărilor în programul național pentru bolile rareÎn luna noiembrie a anului trecut, fostul președinte al SIF Banat-Crișana a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu recunoașterea faptei, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire cu rea-credință a creditului sau bunurilor societăților Industrialexport și SIF1, precum și pentru 3 infracțiuni de manipulare a pieței de capital. În același dosar fusese condamnat și libanezul El Lakis Najib care deja se retrăsese din boardul Biofarm.
Biofarm București (BIO), societate din portofoliul SIF-urilor, a realizat în primul semestru venituri din vânzări de 106,07 milioane lei, în creștere cu 9,02% față de cele de 97,29 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare au urcat cu 16,85%, la 70,12 milioane lei, de la 60,01 milioane lei.
Astfel, profitul din exploatare a avansat margnal, +0,81%, la 34,84 milioane lei, de la 34,56 milioane lei în primele 6 luni ale anului trecut. La nivelul profitului net, dinamica a fost mai bună, +5,29%, respectiv o creștere la 29,82 milioane lei, de la 28,32 milioane lei La T1, câștigul net era de 18,59 milioane lei.
CITEȘTE ȘI Raport: Angajat al DSP a câștigat aproape 9.000 euro brut în perioada stării de urgențăActivele totale ale Biofarm se ridicau la data de 30 iunie la 359,60 milioane lei, în urcare cu 3,75% față de cele 346,61 milioane lei de la finalul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale s-au majorat cu 3,49%, la 92,50 milioane lei, de la 89,38 milioane lei.
Biofarm este listată la cota Bursei de Valori București și are acționar majoritar SIF Muntenia (SIF4) cu 51,57% din titluri, în timp ce SIF Banat Crișana (SIF1) are o deținere de 36,75% din acțiuni. La ultimul preț de închidere, de 0,4140 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei este de 407,94 milioane lei (84,02 milioane euro).