EXCLUSIV Regina Maria planifică una dintre cele mai mari clinici ale sale. Contract cu cel mai mare investitor imobiliar din România

EXCLUSIV Regina Maria planifică una dintre cele mai mari clinici ale sale. Contract cu cel mai mare investitor imobiliar din România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 19 aug 2024

Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, deținută de fondul de investiții Mid Europa Partners, vrea să deschidă, la finalul acestui an, una dintre cele mai mari clinici multidisciplinare din rețeaua sa, după ce a închiriat spațiul necesar de la CPI Property Group, cel mai mare investitor imobiliar din România, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul imobiliar austriac Immofinanz, parte a CPI Property Group, pregătește amenajarea spațiului necesar unei clinici medicale Regina Maria la parterul și la etajul 3 al clădirii sale Băneasa Airport Tower, din nordul Bucureștiului, plus amenajarea, la etajul doi al aceleiași clădiri, a unor birouri „open space“ tot pentru rețeaua de sănătate.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Complexul hotelier Dâmbovița - scos la vânzare la un preț redus CITEȘTE ȘI FOTO Complexul hotelier Dâmbovița - scos la vânzare la un preț redus
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Regina Maria urmează să deschidă, la finalul acestui an, una dintre cele mai mari clinici multidisciplinare din rețea. Situată în zona de Nord a Capitalei, în incinta Băneasa Airport Tower, noua locație va avea o suprafață totală de 1.500 de metri pătrați și le va oferi pacienților rețelei acces la servicii integrate“, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții rețelei de sănătate.

Suprafața închiriată reprezintă peste 20% din disponibilul clădirii Băneasa Airport Tower, care este ocupată, în principal, de sediul lanțului de supermarketuri Profi.

EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale unui nou proiect uriaș. Turn cu peste 200 de apartamente premium marca One United

Pe aceeași stradă cu viitoarea clinică, Regina Maria mai are Policlinica Băneasa și banca centrală de celule stem, iar în apropiere se află și Spitalul Băneasa al rețelei.

Imobilul din Băneasa face parte dintr-o listă de proprietăți pe care CPI Property Group, deținut de miliardarul ceh Radovan Vitek, dorește să le vândă pentru a achita creditele cu care a cumpărat dezvoltatorii austrieci Immofinanz și S Immo.

INEDIT Startup-ul românesc Sessions, care a atras peste 4 milioane dolari, obligat să dea Bucureștiul pe Silicon Valley: Am întârziat cu salariile, avem datorii de aproape 1 milion dolari. Lansăm Revoluția! CITEȘTE ȘI INEDIT Startup-ul românesc Sessions, care a atras peste 4 milioane dolari, obligat să dea Bucureștiul pe Silicon Valley: Am întârziat cu salariile, avem datorii de aproape 1 milion dolari. Lansăm Revoluția!

Immofinanz a purtat niște discuții în 2022 pentru vânzarea Băneasa Airport Tower, însă acestea nu s-au concretizat.

Trebuie menționat că și fondul de investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai mari investitori financiari din România, a reluat demersurile de vânzare a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria, iar primii veniți să discute achiziția au fost turcii de la Acibadem, potrivit surselor Profit.ro. Mid Europa Partners vrea să vândă compania de sănătate cu peste un miliard de euro.

FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România CITEȘTE ȘI FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România

Până la nivelul anului 2023, Regina Maria a investit peste 250 de milioane de euro, realizând 35 de achiziții și construind 25 de facilități medicale de la zero, plus modernizarea și extinderea sediilor existente. În 2019, Regina Maria a deschis un spital construit de la zero în Cluj, în urma unei investiții de 15 milioane de euro, iar în 2023 a intrat pe piața serviciilor stomatologice prin achiziția celei mai mari rețele independente de stomatologie din țară, Dr. Leahu.

În cei aproape 9 ani de la achiziția rețelei de către Mid Europa Partners, Regina Maria a crescut de la 3 la 8 spitale, de la 19 la 53 de policlinici, de la 9 la 37 de laboratoare și de la 4 la 28 de centre de imagistică. De asemenea s-a extins în regiune, prin achiziția furnizorului sârb de servicii medicale MediGroup.

În prezent, Rețeaua Regina Maria are peste 9.000 de angajați și colaboratori în centrele proprii din București și din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 6,6 milioane de pacienți. Cifra de afaceri a rețelei în 2023 a fost de 395 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
regina maria
cpi property group
immofinanz
baneasa airport tower