VIDEO Delgaz Grid verifică liniile electrice cu drone dotate cu camere foto și termoviziune. 11 piloți efectuează zboruri de teste în județele Neamț și Iași

VIDEO Delgaz Grid verifică liniile electrice cu drone dotate cu camere foto și termoviziune. 11 piloți efectuează zboruri de teste în județele Neamț și Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

Delgaz Grid, companie a E.ON Romania, verifică liniile electrice cu drone dotate cu camere foto și termoviziune. Astfel, angajații companiei nu mai sunt nevoiți să parcurgă kilometri pe jos în zonele fără acces auto, având posibilitatea să colecteze mult mai ușor informațiile din teren și astfel să programeze mult mai eficient intervențiile, anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Delgaz Grid deține 11 piloți care au început zborurile de teste și vor colecta date pe o lungime de 100 km de rețea în județele Neamț și Iași, pe care le vor prelucra cu ajutorul Inteligenței Artificiale, arată Invest Energy.

O nouă achiziție regenerabilă a OMV Petrom CITEȘTE ȘI O nouă achiziție regenerabilă a OMV Petrom

“Noile tehnologii și inovația își croiesc loc în activitățile de monitorizare și întreținere a liniilor electrice aeriene operate de Delgaz Grid în cele șase județe din Moldova. Prin proiectul Spectrum AERO, dronele noastre echipate cu camere foto și termoviziune colectează repede și precis datele din teren și astfel reduc semnificativ timpul și resursele necesare pentru controalele periodice ale rețelelor de medie și înaltă tensiune, comparativ cu deplasarea în teren cu mașini sau pe jos. Informațiile vor fi interpretate de algoritmi AI care îi vor ajuta pe colegi să prioritizeze defecțiunile și astfel să asigure o intervenție promptă și eficientă. Aceste echipamente optimizează resursele operaționale, reduc timpul necesar inspecțiilor și contribuie la creșterea calității serviciilor oferite clienților noștri.  Până acum au fost autorizate patru drone și certificați 11 piloți, care au efectuat zboruri de testare în județele Neamț și Iași. Următorii pași includ zboruri pentru antrenarea piloților și colectarea de date pe o lungime de 100 km de rețea până la finalul anului 2024”, a spus Volker Raffel, Director General E.On Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
delgaz grid
drone