Transportatorul național de energie Transelectrica a încheiat un contract în valoare de 2,11 milioane lei, fără TVA, cu producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, în vederea achiziției de energie electrică.
Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI
Termenul scadent al facturilor lunare este cel mai târziu cu trei zile lucrătoare înainte de începerea lunii, arată un comunicat al Transelectrica.
”Nivelul dobânzilor penalizatoare corespunde ca procent dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligațiilor către bugetul de stat, pentru fiecare zi de întârziere”, mai informează compania, potrivit News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Transelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 30,6% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mult mai mare decât veniturile. Veniturile operaționale (din exploatare) au crescut în primul semestru din acest an cu 29%, la 1,74 miliarde lei, în timp ce cheltuielile operaționale au urcat cu 44%, la 1,45 miliarde lei.
Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.
Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).
CITEȘTE ȘI Proiect în București dedicat tinerilor, persoanelor cu viață sedentară și celor cu dizabilități, având ca finalitate Maratonul 1 DecembrieHidroelectrica a înregistrat în primele șapte luni un profit brut de 971,88 milioane lei, în creștere cu 6% față de perioada similară a anului trecut.
De asemenea, cifra de afaceri realizată în primele șapte luni s-a ridicat la 1,948 miliarde lei, în timp ce marja profitului net a crescut de la 38% la 31 iulie 2016 la 43% la 31 iulie 2017.
Numărul efectiv de personal la 31 iulie era de 3.292 de salariați.
La 31 iulie, producția totală de 8,768 TWh a fost obținută în cele 207 hidrocentrale în exploatare, inclusiv cinci stații de pompare cu rol energetic, având o putere instalată de 6.382 MW.