Sisteme de stocare a energiei: Canicula a majorat exponențial cererea

Sisteme de stocare a energiei: Canicula a majorat exponențial cererea
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Cererea de sisteme de stocare a energiei electrice a crescut exponențial anul acesta, comparativ cu 2023, în mare parte din cauza deselor întreruperi de curent și fluctuații de tensiune cauzate de caniculă, spune furnizorul de profil Darcom Energy din grupul omonim.

″Valul de căldură din luna iulie a acestui an va rămâne în istorie nu doar pentru zilele cu temperaturi de peste 40 °C, dar și pentru nopțile care au adus numeroase recorduri absolute. În decurs de numai patru zile, a fost egalată sau depășită temperatura maximă absolută lunară la 23 de stații meteo și au fost doborâte și recorduri meteo de acum 88 de ani. În astfel de perioade de caniculă, întreruperile de la rețeaua electrică devin tot mai frecvente și mai îndelungate. Aceste întreruperi cauzează disconfort atât în locuințe, cât și în fabrici sau birouri″, a declarat Cornel Eftenoiu, fondator și CEO al Darcom Energy.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Ce nu s-a mai văzut de la șocul din Ucraina. Bursa românească suferă un declin de peste 3% CITEȘTE ȘI FOTO Ce nu s-a mai văzut de la șocul din Ucraina. Bursa românească suferă un declin de peste 3%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit acesteia, pentru consumatorii fără panouri fotovoltaice, sistemele de stocare a energiei se conectează la rețeaua electrică și funcționează ca un UPS. Ele stochează energie atunci când rețeaua electrică este funcțională și o eliberează la nevoie, asigurând astfel continuitatea alimentării cu energie.

″În ultimul an, montajul acestor sisteme a crescut semnificativ, de la aproximativ 100 de sisteme montate anul trecut la câteva sute de solicitări în ultimele două luni. Costul instalării unui astfel de sistem, capabil să susțină aprovizionarea cu energie a unei case sau a unui birou pentru cel puțin o oră, este de aproximativ 2.000 de euro″, se afirmă în comunicat.

METRO România are un nou CEO CITEȘTE ȘI METRO România are un nou CEO

Pentru cei care dețin deja un sistem fotovoltaic, prețurile pentru sisteme de stocare încep de la 7.000 euro.

Principala companie din grup, Darcom Energy Solutions, a terminat anul trecut cu profit net de circa 4,35 milioane lei, la o cifră de afaceri de aproape 101 milioane lei, potrivit datelor raportate Ministerului Finanțelor.

CONFIRMARE FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia a ieșit în afara Bucureștiului. Recrutări cu salarii atractive CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia a ieșit în afara Bucureștiului. Recrutări cu salarii atractive

Canicula din iulie, care a tensionat intens piața locală de energie electrică, a transformat stocarea de energie într-un subiect fierbinte pe agenda publică, provocând inclusiv polemici politice.

În plus, Parlamentul i-a obligat pe prosumatori să-și instaleze sisteme de stocare, printr-o lege retrimisă în Parlament de președintele Iohannis.

viewscnt
Afla mai multe despre
sisteme stocare energie
piață stocare energie