Prețurile petrolului scad până la cele mai reduse niveluri din aproape nouă luni

Prețurile petrolului scad până la cele mai reduse niveluri din aproape nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 4%, până la cele mai reduse niveluri din aproape nouă luni, după informații potrivit cărora un acord ar fi iminent pentru a rezolva o dispută care a oprit producția și exporturile libiene, transmite Reuters.

Înainte de vestea că mai mult petrol ar putea reveni pe piață, prețurile au scăzut pe baza convingerii că cererea este redusă din cauza creșterii economice lente din China, cel mai mare importator de țiței din lume, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Aproape 5.500 de gospodării din România nu beneficiază de energie electrică CITEȘTE ȘI Aproape 5.500 de gospodării din România nu beneficiază de energie electrică
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 3,51 dolari, sau cu 4,5%, la 74,02 dolari pe baril, la ora 15:31 GMT, cel mai redus nivel din decembrie.

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate, care nu s-au stabilit luni din cauza sărbătorii Zilei Muncii din SUA, au scăzut cu 2,97 dolari, sau cu 4,1%, la 70,58 dolari pe baril - cel mai scăzut preț din ianuarie.

Misiunea de Sprijin a Națiunilor Unite în Libia (UNSMIL) a declarat luni că a existat o înțelegere ”semnificativă” între facțiunile rivale libiene, în urma discuțiilor de la Tripoli pentru a ajuta la rezolvarea crizei.

UNSMIL a declarat că cele două părți au convenit să revizuiască un proiect de acord cu scopul de a finaliza și semna acordul marți.

Guvernatorul băncii centrale a Libiei, Sadiq al-Kabir, a declarat că o înțelegere pare iminentă pentru a rezolva disputa și a stimula reluarea producției de petrol, a relatat marți Bloomberg.

Speculațiile despre un acord declanșează vânzările, a spus Ole Hansen, analist la Saxo Bank.

Exporturile de petrol libiene în porturile majore au fost oprite luni, iar producția a fost redusă în toată țara, au declarat șase ingineri pentru Reuters, continuând conflictul dintre facțiunile politice rivale cu privire la controlul băncii centrale și a veniturilor din petrol.

Peste 800 de școli în șantier, anunță Ligia Deca, cu trei zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor. Ministra nu spune nimic despre câte unități de învățământ nu-și vor putea primi elevii în prima săptămână CITEȘTE ȘI Peste 800 de școli în șantier, anunță Ligia Deca, cu trei zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor. Ministra nu spune nimic despre câte unități de învățământ nu-și vor putea primi elevii în prima săptămână

National Oil Corp (NOC) din Libia a declarat forță majoră pe zăcământul său petrolier El Feel, din 2 septembrie. Producția totală a scăzut la puțin mai mult de 591.000 de barili pe zi (bpd) la 28 august, de la aproape 959.000 de barili pe zi la 26 august, a spus NOC.

Producția a fost de aproximativ 1,28 milioane bpd pe 20 iulie, a spus compania.

Știrile din Libia au agravat o scădere anterioară a prețurilor, legată de datele economice slabe din China. „

Speranțele că sezonul de conducere auto din SUA va propulsa prețurile la noi maxime în 2024, în această vară, nu s-au concretizat, a declarat Fawad Razaqzada, analist de piață la Forex.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret