Prețurile petrolului au scăzut din cauza cererii slabe de combustibili din SUA

Prețurile petrolului au scăzut din cauza cererii slabe de combustibili din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2024

Prețurile petrolului au scăzut din nou, după ce guvernul SUA a raportat o cerere slabă de combustibil în țară și o creștere surprinzătoare a stocurilor de benzină și combustibil distilat, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,71 USD, sau cu 2,1%, la 81,89 USD pe baril, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Pierdere triplă pentru fostul Sidex Galați. Compania explică situația CITEȘTE ȘI Pierdere triplă pentru fostul Sidex Galați. Compania explică situația
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au coborât cu 1,51 USD sau cu 1,9%,, la 77,72 USD pe baril.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu peste 6% în mai, față de luna anterioară, în timp ce prețul petrolului WTI a coborât cu aproximativ 5%.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut peste așteptări săptămâna trecută, pe măsură ce rafinăriile au crescut la cele mai ridicate rate de utilizare din peste nouă luni, au arătat datele Administrației pentru Informații Energetice din SUA.

Cu toate acestea, a existat o creștere surprinzătoare a stocurilor de benzină și combustibil distilat, pe măsură ce cererea a scăzut, chiar dacă producția a crescut.

”Slăbiciunea piețelor benzinei a continuat să tragă în jos restul complexului petrolier”, a scris joi Alex Hodes, analist în petrol la casa de brokeraj StoneX.

Analiștii se așteptau ca sărbătoarea Zilei Memoriale din SUA, din 27 mai, începutul sezonului de vară în SUA, să crească cererea de combustibil. Cu toate acestea, măsura EIA a cererii de benzină a scăzut cu aproximativ 2% față de săptămâna anterioară, la 9,15 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret