Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, la un minim al ultimelor șapte săptămâni

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, la un minim al ultimelor șapte săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2024

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, până la un minim al ultimelor șapte săptămâni, din cauza creșterii surprinzătoare a stocurilor de țiței din SUA, a perspectivei unui acord de încetare a focului în Orientul Mijlociu și a inflației persistente din SUA, care atenuează ritmul așteptat al reducerii dobânzii de referință în SUA și creșterea cererii de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au scăzut cu 2,89 USD, sau cu 3,4%, la 83,44 USD pe baril, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,93 USD, sau cu 3,6%, la 79 USD, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica a dat în judecată Fiscul pentru supraimpozitare retroactivă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica a dat în judecată Fiscul pentru supraimpozitare retroactivă

Astfel, ambele contractele de referință ale petrolului au închid la cele mai scăzute niveluri din 12 martie și, de asemenea, le-a împins pe ambele în teritoriu supravândut din punct de vedere tehnic, pentru prima dată din decembrie 2023.

Pe alte piețe de energie, contractele futures pe motorină din SUA erau pe cale să se închidă la cel mai scăzut nivel din iulie 2023, în timp ce benzina din SUA era pe cale să scadă la un minim din șapte săptămâni.

U.S. Energy Information Administration (EIA) a declarat că firmele energetice au adăugat o cantitate surprinzătoare de 7,3 milioane de barili de țiței în stocuri în timpul săptămânii încheiate pe 26 aprilie. Aceasta se compară cu retragerea de 1,1 milioane de barili estimată de analiști într-un sondaj Reuters și cu creșterea de 4,9 milioane de barili prezentată în datele grupului industrial American Petroleum Institute (API).

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret