Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Prețurile petrolului au scăzut  cu peste 4%, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni, din cauza unei perspective mai slabe a cererii și a unui articol de presă conform căruia Israelul nu va ataca centrele nucleare și petroliere din Iran, reducând temerile legate de o posibilă întrerupere a aprovizionării, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 4,31%, ajungând la 74,12 dolari pe baril. Contractele futures West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 4,56%, atingând 70,46 dolari pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României va intra în insolvență CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României va intra în insolvență
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ambele referințe au scăzut anterior cu 4 dolari, atingând cel mai mic nivel din octombrie, după ce au încheiat sesiunea de luni cu o scădere de aproximativ 2%, scrie News.ro.

”Vedem o retragere a primei de risc legată de război, acumulată săptămâna trecută. Ceea ce observăm acum nu are legătură cu aprovizionarea, ci cu riscul pentru ofertă și cerere,” a declarat Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Atât petrolul Brent, cât și WTI au scăzut cu aproximativ 5 dolari în această săptămână, aproape anulând câștigurile cumulate de după amplificarea îngrijorărilor că Israelul ar putea ataca facilitățile petroliere iraniene ca represalii pentru atacul cu rachete al Iranului din 1 octombrie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat Statelor Unite că Israelul este dispus să lovească ținte militare iraniene, nu obiective nucleare sau petroliere, conform unui articol al Washington Post publicat luni seara.

Atât Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), cât și Agenția Internațională a Energiei (IEA) au redus în această săptămână prognozele de creștere a cererii globale de petrol pentru 2024, China fiind responsabilă pentru cea mai mare parte a revizuirilor negative.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret