Prețurile petrolului au crescut, pe baza datelor economice optimiste din SUA și a tensiunilor geopolitice

Prețurile petrolului au crescut, pe baza datelor economice optimiste din SUA și a tensiunilor geopolitice
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2024

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1 dolar, după ce datele economice din SUA au atenuat temerile cu privire la o recesiune iminentă a celei mai mari economii din lume, deși îngrijorările legate de încetinirea cererii globale au frânat creșterea, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,28 USD, sau cu 1,6%, la 81,04 USD pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News
Telenovelă în reluare? Mult-întârziata centrală nouă a Romgaz de la Iernut, din nou în întârziere. Duro Felguera a mobilizat doar 70% din resursele promise CITEȘTE ȘI Telenovelă în reluare? Mult-întârziata centrală nouă a Romgaz de la Iernut, din nou în întârziere. Duro Felguera a mobilizat doar 70% din resursele promise
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au crescut cu 1,18 USD, sau cu 1,53%, la 78,16 USD pe baril, scrie News.ro.

Datele au arătat că vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste așteptări în iulie, în timp ce un alt raport a arătat o creștere mai mică decât era așteptată a numărului de americani care solicită ajutor de șomaj.

”Datele economice pozitive servesc ca un indicator că ne îndreptăm către o aterizare ușoară”, a declarat Bob Yawger, directorul pentru contracte futures în energie la Mizuho din New York.

DECIZIE A fost aprobată participarea Transelectrica la joint-venture-ul multinațional pentru cablul energetic submarin din Marea Neagră. Avertizare trimisă anterior de la Bruxelles CITEȘTE ȘI DECIZIE A fost aprobată participarea Transelectrica la joint-venture-ul multinațional pentru cablul energetic submarin din Marea Neagră. Avertizare trimisă anterior de la Bruxelles

Datele de la Departamentul Muncii de miercuri, care arată că prețurile de consum din SUA au crescut moderat în iulie, au întărit așteptările că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor luna viitoare.

Ratele mai scăzute ale dobânzilor sunt așteptate să stimuleze activitatea economică, ceea ce ar putea crește consumul de petrol.

Prețurile petrolului au fost susținute de îngrijorările legate de potențialul răspuns al Iranului la uciderea liderului grupării militante palestiniene Hamas, luna trecută.

”Geopolitica și riscul unui conflict în expansiune în Orientul Mijlociu susțin prețurile, pe măsură ce amenințările cu represalii continuă să crească mai puternice”, a declarat Tim Snyder, economist șef la Matador Economics.

O nouă rundă de discuții pentru încetarea focului în Gaza a fost în desfășurare în capitala Qatar Doha, joi după-amiază, în timp ce autoritățile palestiniene din domeniul sănătății au declarat că numărul morților din război a depășit 40.000 și au crescut presiunile pentru a pune capăt războiului în enclava palestiniană.

Conflictul Rusia-Ucraina a menținut la rândul său prețurile ridicate. Rusia a anunțat joi că va consolida apărarea frontierei, va îmbunătăți comanda și controlul și va trimite forțe suplimentare, la câteva zile după ce Ucraina a făcut cel mai mare atac asupra teritoriului său suveran de după al Doilea Război Mondial.

Ambele valori de referință ale petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de 1%, după ce stocurile de țiței din SUA au crescut în mod neașteptat. Stocurile de țiței din SUA au crescut cu 1,4 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 9 august, în comparație cu estimările pentru o retragere de 2,2 milioane de barili.

Creșterea producției fabricilor din China a încetinit în iulie, în timp ce producția rafinăriilor a scăzut pentru a patra lună, subliniind redresarea economică neregulată a țării și limitând creșterea prețurilori petrolului de joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret