Petrolul Brent urcă la maximul ultimelor patru luni, pe fondul așteptărilor privind reuniunea exportatorilor de la Doha

Petrolul Brent urcă la maximul ultimelor patru luni, pe fondul așteptărilor privind reuniunea exportatorilor de la Doha
scris 11 apr 2016

Prețul petrolului Brent a urcat luni la maximul ultimelor patru luni, în condițiile în care investitorii își majorează pozițiile long în așteptarea întâlnirii de duminică de la Doha dintre marii exportatori de petrol, care s-ar putea încheia cu un acord privind plafonarea producției globale, scrie Reuters.

În jurul orei 18:00, petrolul Brent cu livrare în luna iunie se tranzacționa la 42,54 dolari/baril, în creștere cu 1,4% de la 41,94 dolari/baril la închiderea de vineri. În prima parte a zilei, cotațiile au crescut până la 43,06 dolari/baril, cel mai ridicat nivel începând cu 7 decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe piața newyorkeză, petrolul WTI cu livrare în mai era în creștere cu 1,1% la 40,15 dolari/baril, după ce anterior a atins un maxim intraday de 40,75 dolari/baril, cea mai ridicată cotație din ultimele aproape trei săptămâni.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
RCS&RDS a dat în judecată ANRE, Guvernul, două ministere, Enel și Electrica după ce i s-a refuzat licența de distribuitor de energie CITEȘTE ȘI RCS&RDS a dat în judecată ANRE, Guvernul, două ministere, Enel și Electrica după ce i s-a refuzat licența de distribuitor de energie

Prețul aurului a urcat de asemenea la cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, în timp ce argintul și platina au crescut cu peste 2%.

"Toate materiile prime sunt în creștere", potrivit lui Abhishek Deshpande, analist al Natixis, care consideră că investitorii sunt interesați să își crească expunerile pe termen lung.

Marii producători de petrol la nivel global, în frunte cu Rusia și Arabia Saudită, se vor reuni pe 17 aprilie la Doha pentru a discuta măsurile care ar trebui adoptate în vederea stabilizării prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
brent
wti
doha
intalnire
exportatori