Peste optzeci de localități din Moldova sunt în continuare nealimentate cu electricitate din cauza vremii nefavorabile

Peste optzeci de localități din Moldova sunt în continuare nealimentate cu electricitate din cauza vremii nefavorabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2017

Optzeci și opt de localități din patru județe ale Moldovei sunt în continuare fără energie electrică, unele de mai bine de 36 de ore, din cauza intemperiilor, în special a celor din cursul nopții de joi spre vineri. Peste jumătate din satele rămase fără curent sunt din județul Vaslui, unde au fost rupți peste 130 de stâlpi de medie și înaltă tensiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Zeci de mii de persoane din județele Vaslui, Bacău, Iași și Neamț sunt, sâmbătă dimineață, fără energie electrică, majoritatea de peste 24 de ore, din cauza ninsorilor abundente și a vântului puternic de joi și vineri, care au provocat distrugerea rețelelor de distribuție a energiei electrice.

Astfel, în 88 de localități din patru județe este întrerupt curentul electric în totalitate sau parțial. Cel mai afectat rămâne în continuare Vaslui, cu 48 de sate fără curent, județ în care au fost rupți peste 130 de stâlpi de medie și înaltă tensiune care urmează să fie înlocuiți de către echipele Delgaz Grid.

”Întrucât unele conductoare sunt rupte și există riscul să ajungă pe suprafața solului, Delgaz Grid atrage atenția asupra pericolului de electrocutare și arsuri pe care le reprezintă pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora. Echipele companiei noastre și ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuție, precum și a deranjamentelor individuale și colective”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid, citat de News.ro.

Celelalte trei județe afectate sunt Bacău, cu 28 de localități fără curent, Iași, cu opt sate, și Neamț, cu patru localități.

viewscnt
Afla mai multe despre
vreme
zapada
electricitate
delgaz. moldova