Patriarhia pregătește un Centru pentru tineret în Pantelimon. Fotovoltaice de peste 300 kW pe acoperiș

Patriarhia pregătește un Centru pentru tineret în Pantelimon. Fotovoltaice de peste 300 kW pe acoperiș
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 7 aug 2024

Patriarhia Română a reluat licitația de contractare a proiectării și execuției de lucrări de construire a unui Centru pentru tineret în orașul Pantelimon, din județul Ilfov, co-finanțat din fonduri UE nerambursabile, relevă date analizate de Profit.ro.

Procedura de achiziție fusese demarată inițial în mai, dar a fost anulată în iunie ″întrucât s-a constatat faptul că, în cadrul documentației, există încălcări ale prevederilor legale care afectează procedura de atribuire și există erori și necorelări în ceea ce privește documentația tehnico-economică″, potrivit unui document oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
JT Grup Oil a debutat la bursă după o ofertă care a atras peste 2.000 de investitori CITEȘTE ȘI JT Grup Oil a debutat la bursă după o ofertă care a atras peste 2.000 de investitori
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acum, termenul limită de depunere a ofertelor pentru obiectivul de investiții ″Construire Centru de activități cu tineretul – Sfântul Ilie Tesviteanul - Reabilitare clădiri existente, construcții noi, demolare clădiri existente, amenajare exterioară incintă, împrejmuire″ este 19 septembrie.

Valoarea totală a contractului scos la licitație este de aproape 131 milioane lei plus TVA (155,8 milioane lei cu tot cu taxă).

Vânzări în creștere pentru Flanco: După 5 ani în care comportamentul de consum s-a modificat semnificativ de cel puțin 3 ori, revenire semnificativă a interesului clienților pentru magazinele fizice CITEȘTE ȘI Vânzări în creștere pentru Flanco: După 5 ani în care comportamentul de consum s-a modificat semnificativ de cel puțin 3 ori, revenire semnificativă a interesului clienților pentru magazinele fizice

Proiectul va fi implementat pe amplasamentul unei foste unități militare din Pantelimon, relocată în anul 2010, pe un teren cu suprafața de peste 9 hectare aflat în proprietatea Arhiepiscopiei București, cu care Patriarhia a perfectat anul trecut contract de superficie pe 15 ani.

Patriarhia vrea să construiască acolo un centru de conferințe cu regim de înălțime Demisol parțial + Parter + Etaj și o sală de sport multifuncțională cu anexă (Parter + Etaj parțial). În plus, se vrea reconvertirea a 4 corpuri de clădire existente, care ar urma să fie transformate în bibliotecă și ateliere de activități practice și studiu, teatru, centru de cazare pentru copii și tineri veniți în tabere școlare și restaurant.

România nu este de acord cu hidrocentrala Porțile de Fier 3: „Nu vom face niciun compromis” CITEȘTE ȘI România nu este de acord cu hidrocentrala Porțile de Fier 3: „Nu vom face niciun compromis”

Pe clădiri se dorește montarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu putere instalată cumulată de peste 300 kW, care să asigure consumul acestora, dar și cu posibilitate de injecție în rețea.

″Se va urmări, de asemenea, aplicarea concomitenta, de soluții «verzi» si sustenabile, pentru producerea apei calde menajere, precum si pentru asigurarea încălzirii clădirilor, precum si pentru reducerea consumului de energie electrică, respectiv a diminuării emisiilor de CO2. (utilizarea de panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de căldură etc)″, scrie în documentația de atribuire.

VIDEO - OFICIAL Mircea Lucescu este noul selecționer al României. Spune că ar fi fost laș dacă refuza naționala: Vreau să demonstrez că și la 79 de ani se poate. Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume. Am vrut să vin gratis CITEȘTE ȘI VIDEO - OFICIAL Mircea Lucescu este noul selecționer al României. Spune că ar fi fost laș dacă refuza naționala: Vreau să demonstrez că și la 79 de ani se poate. Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume. Am vrut să vin gratis

Proiectul va fi cofinanțat din fonduri UE nerambursabile, prin intermediul Programulului lncluziune și Demnitate Socială 2021-2027.

Administrația Patriarhală a înregistrat anul trecut venituri totale de 155,5 milioane lei, cheltuieli totale de circa 150 milioane lei și un excedent de 5,5 milioane lei, potrivit datelor raportate Ministerului Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
patriarhia română
centru tineret pantelimon patriarhia română
biserica ortodoxă română fonduri ue nerambursabile