Neel, OMV Petrom: România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze până la sfârșitul sezonului de vară

Neel, OMV Petrom: România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze până la sfârșitul sezonului de vară
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze până la sfârșitul sezonului de vară, iar acesta va ajuta la pregătirea pentru iarnă, a explicat, într-o conferință de presă, Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

"Ați văzut că deja la sfârșitul lui iunie am depozitat mai multe gaze decât anul trecut. Asta doar noi, OMV Petrom. Deci România va fi la un nivel de 90% grad de umplere până la sfârșitul sezonului de vară, ceea ce ne ajută foarte mult să ne pregătim pentru iarnă. Știm că iernile acum nu mai sunt așa de friguroase. Tendința este ca iernile să fie mai blânde, dar sigur vor fi și zile cu consum de vârf, când vom avea un consum foarte mare, dar nu în totalul sezonului de iarnă. În orice caz, nu anticipăm niciun fel de risc cu privire la partea de acoperire a cererii sau de aprovizionare, nici în România, nici în regiune", a spus Franck Neel, întrebat de jurnaliști cum se pregătește România pentru sezonul de iarnă.

Urmărește-ne și pe Google News
Producția de energie a României s-a prăbușit CITEȘTE ȘI Producția de energie a României s-a prăbușit
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit acestuia, compania are obligația de a ajunge la 5 TWh până la sfârșitul verii, iar în prezent se află la un grad de umplere a depozitelor de 3,2 TWh, scrie Agerpres.

"Am injectat o capacitate foarte mare în iulie, deci suntem în grafic, nu cred să fie probleme. Cu privire la cerere, cererea în trimestrul unu a fost destul de mică din cauza iernii blânde, dar am constatat o creștere a cererii în timpul verii, ceea ce totuși e o veste bună. Înseamnă că producția industrială își revine. Prognoza noastră e una stabilă până la sfârșitul anului și anticipăm o redresare destul de bună pe partea de B2B (Business-to-Business n.r.), care a fost un pic în urmă anul trecut", a mai spus Franck Neel. 

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
gaze