Ministrul Energiei, recomandări despre cum trebuie folosit aerul condiționat

Ministrul Energiei, recomandări despre cum trebuie folosit aerul condiționat
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2024

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le recomandă utilizatorilor de aer condiționat să nu folosească aparatele intermitent, setându-le pe temperaturi foarte mici, el explicând că un aparat care funcționează o perioadă mai lungă la o temperatură mai ridicată, dar constantă, consumă mai puțin decât un aparat setat pe temperaturi foarte mici, care funcționează intermitent.

”Am dat o altă recomandare, nu am dat-o eu, o dau experții: nu opriți aparatele de aer condiționat pe parcursul întregii zile și seara să le dați pe 16 grade că ne e foarte cald când ajungem acasă. E mult mai bine și mai ieftin și pentru consumatori să le ținem la o temperatură constantă, ceva mai ridicată, 24 de grade, poate 25, cât alege fiecare, decât să facă aceste opriri, porniri în mod constant. E un sfat pe care îl regăsim nu doar în România, ci și în alte state, dacă dăm o căutare pe internet cum pot să-mi eficientizez consumul, găsim un asemenea sfat”, a afirmat Sebastian Burduja la Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
Românii pot călători în Thailanda fără viză CITEȘTE ȘI Românii pot călători în Thailanda fără viză
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Întrebat cu cât estimează că vor crește facturile consumatorilor de electricitate, având în vedere creșterea consumului, ministrul a spus că ”e greu de făcut o estimare cu privire la facturi”, explicând că ”depinde de fiecare gospodărie” și de economiile pe care fiecare le face.

viewscnt
Afla mai multe despre
aer condiționat
ministrul energiei
sebastian burduja