În România sunt peste 400 de zăcăminte petroliere și peste 13.000 de sonde active

În România sunt peste 400 de zăcăminte petroliere și peste 13.000 de sonde active
scris 6 apr 2017

În România există în prezent peste 400 de zăcăminte petroliere și peste 13.000 de sonde active, arată datele transmise joi de Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA), care consideră că sectorul extracției de țiței are o contribuție importantă la bugetul de stat, dar depinde direct de modul în care statul încurajează investițiile pe termen lung.

”Pentru menținerea constantă a nivelului producției de țiței și gaze este nevoie de investiții semnificative și de un cadru fiscal stabil, predictibil și prietenos”, arată asociația, într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News

În prezent, membrii ROPEPCA dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de dezvoltare si producție onshore din România, reprezentând pentru anul 2016 investiții cumulate de 650 milioane de euro, o cifră de afaceri de aproape 2.9 miliarde de euro și 14.800 locuri de muncă, potrivit datelor ROPEPCA citate de News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Miercuri, o delegație a Asociației Române a ROPEPCA s-a întâlnit miercuri cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, cu care a discutat despre redevențele în domeniul petrolier și modalitățile de abordare în domeniul noii legi a redevențelor.

Ministerul Economiei a anunțat că s-a convenit ca, pe timpul elaborării legii redevențelor, să existe un dialog în cadrul grupului interministerial constituit la nivelul ministerului, iar ROPEPCA a fost invitată să-și transmită punctele de vedere.

Secretarul general al Guvernului, apropiat de Dragnea, și omul ALDE de la Cotroceni, propuși administratori la OMV Petrom CITEȘTE ȘI Secretarul general al Guvernului, apropiat de Dragnea, și omul ALDE de la Cotroceni, propuși administratori la OMV Petrom

Noua lege a redevențelor urmează să înlocuiască actualul sistem de taxare a exploatării resurselor de petrol și gaze, sistem stabilit încă din anul 2004, când a fost privatizată Petrom, cea mai mare companie petrolieră din țară

viewscnt
Afla mai multe despre
zacaminte petroliere
sonde
ropepca