IEA înrăutățește estimarea privind creșterea cererii globale de petrol în 2025

IEA înrăutățește estimarea privind creșterea cererii globale de petrol în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2024

Agenția Internațională a Energiei (IEA) și-a menținut nemodificate previziunile privind cererea de petrol pe plan global în 2024, dar a înrăutățit estimările pentru 2025, citând impactul consumului din China, transmite Reuters.

Creșterea economică mai slabă din China limitează cererea globală de petrol, dar economiile dezvoltate, în special Statele Unite, unde se consumă o treime din benzină pe plan mondial, compensează declinul din statul asiatic, se arată în raportul lunar al organizației cu sediul la Paris.

Urmărește-ne și pe Google News
Rata șomajului din Marea Britanie a scăzut neașteptat CITEȘTE ȘI Rata șomajului din Marea Britanie a scăzut neașteptat
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În SUA, sezonul de călătorii din această vară ar urma să fie cel mai solid de după pandemie, iar reducerea producției de către Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliaților săi (OPEC+) afectează producția, a apreciat IEA.

"În acest moment, aprovizionarea nu reușește să țină ritmul cu cererea din perioada verii, ceea ce duce la un deficit pe piață", precizează IEA.

Prețurile petrolului au urcat luni cu peste 3%, a cincea sesiune de creștere consecutivă, pe fondul temerilor privind escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu, ceea ce ar putea afecta livrările de țiței, scrie Agerpres.

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut cu 2,64 dolari, la 82,30 dolari, în timp ce la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol ''light sweet crude'' a urcat cu 3,22 dolari, la 80,06 dolari.

Agenția Internațională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenția a fost înființată ca răspuns la primul șoc petrolier din 1973 - 1974, pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iea
petrol