Gazprom a dat în judecată OMV

Gazprom a dat în judecată OMV
scris 1 apr 2024

Ședința de judecată cu privire la cererea Gazprom împotriva filialei austriece OMV a fost programată pentru 16 aprilie. Procesul a fost intentat pe 22 martie.

Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad au acceptat declarația de revendicare a Gazprom împotriva OMV Exploration & Production GmbH, o subsidiară a companiei austriece de petrol și gaze OMV, și a programat o ședință de judecată pentru 16 aprilie, rezultă din dosarul arbitrajului, arată Adevărul

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Mircea Matei, director executiv crama Villa Vinea: Exportul este veșnica oportunitate. Vinul este unul dintre produsele care poate să îmbunătățească imaginea țării în lume CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Mircea Matei, director executiv crama Villa Vinea: Exportul este veșnica oportunitate. Vinul este unul dintre produsele care poate să îmbunătățească imaginea țării în lume

Procesul a fost intentat pe 22 martie. Gazprom cere ca firmei austriece să îi fie interzisă continuarea procedurilor la Curtea Internațională de Arbitraj a Camerei Internaționale de Comerț și să i se acorde bani în cazul nerespectării hotărârii instanței.

În plus, Gazprom Sakhalin Holdings BV este parte interesată în proces

OMV Exploration & Production GmbH (OMVEP) este o subsidiară deținută în totalitate a OMV AG austriacă. Compania face parte din segmentul energetic al OMV și este implicată în explorarea și producția de petrol și gaze în Europa Centrală și de Est, Africa, Marea Nordului și regiunea Asia-Pacific și vinde și gaze în opt țări europene. OMVEP mai deține acțiuni în asociații în participație cu Gazprom în Rusia: aproximativ 24,99% la Severneftegazprom, care dezvoltă zăcământul Yuzhno-Russkoye, și o acțiune preferențială la Gazprom YURGM Development, dându-i dreptul de a primi dividende în valoare de 99,99. % din profitul net al acestei companii.

Despre participarea OMV la proiecte rusești

OMV a anunțat în martie 2022 că nu mai intenționează să investească în proiecte rusești și își va revizui pachetul de acțiuni din zăcământul Yuzhno-Russkoye (24,99%), și va avea în vedere inclusiv posibilitatea de vânzare și de ieșire din întreprindere. De asemenea, compania și-a reconsiderat participarea la proiectul gazoductului Nord Stream 2. În plus, OMV a reziliat acordul cu Gazprom din data de 3 octombrie 2018, conform căruia OMV urma să primească 24,98% în proiectul de dezvoltare a tronsoanelor 4A și 5A ale zăcămintelor Achimov ale zăcământului Urengoy.

Companie având în spate Alibaba și un co-fondator al Yahoo a intrat în România CITEȘTE ȘI Companie având în spate Alibaba și un co-fondator al Yahoo a intrat în România

În același timp, în decembrie 2023, președintele Federației Ruse a instruit guvernul să creeze noi entități juridice rusești pentru a înlocui companiile existente cu participare străină pentru a gestiona câmpurile Yuzhno-Russkoye și Urengoyskoye, ca parte a măsurilor economice speciale. Acțiunile persoanelor juridice create vor ajunge la acționarii ruși ai companiilor actuale și ai SRL-urilor nou create, care vor primi acțiuni ale acționarilor străini. După aceasta, acțiunile persoanelor juridice persoanelor juridice autorizate vor fi evaluate și oferite spre cumpărare la valoarea de piață către Sogaz și Gas Technologies. Fondurile din vânzarea acestor acțiuni vor fi creditate în conturi de tip „C” pe numele acționarilor străini proporțional cu participarea acestora la companiile curente.

După aceasta, OMV a declarat că studiază măsurile pentru a-și proteja drepturile la o acțiune în câmpul Yuzhno-Russkoye. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
omv