Enel vede potențial foarte mare pentru investiții în România, în contextul Green Deal. Italienii își reorganizează subsidiarele locale

Enel vede potențial foarte mare pentru investiții în România, în contextul Green Deal. Italienii își reorganizează subsidiarele locale
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2020

Există un potențial foarte mare pentru investiții viitoare în România, în contextul Green Deal, în principal în energia regenerabilă, dar și în digitalizarea rețelelor, a declarat CEO-ul grupului italian Enel, Francesco Starace.

"În ceea ce privește prezența noastră în România, credem că e o oportunitate mare să fim prezenți în această țară, există un potențial mare în ceea ce privește investiții viitoare. Există un potențial foarte mare de creștere în ceea ce privește energia regenerabilă, în linie cu trendul european legat de Green Deal, pe care Comisia Europeană îl promovează. În mod cert vom continua dezvoltarea în ceea ce privește energia regenerabilă în România. De asemenea, în mod cert vom continua procesul de transformare a rețelelor în rețele digitale și vom valorifica potențialul legat de servicii cu valoare adăugată pentru clienți retail și de business. Avem o bază foarte mare, valoroasă și activă de clienți în România, care trebuie să beneficieze de prezența noastră în țară", a spus Starace.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit acestuia, România poate beneficia foarte mult de Green Deal dacă își va stabili o abordare corectă.

Rafila: Să nu ajungem ca România, ani de zile, să aibă probleme din cauza unor așa-zise zvonuri sau opinii care descurajează lumea să se vaccineze, iar celelalte țări UE să înceapă să funcționeze cvasi-normal CITEȘTE ȘI Rafila: Să nu ajungem ca România, ani de zile, să aibă probleme din cauza unor așa-zise zvonuri sau opinii care descurajează lumea să se vaccineze, iar celelalte țări UE să înceapă să funcționeze cvasi-normal

"Nu avem până acum motive să credem că Guvernul se îndreaptă spre calea greșită. Credem că face toate eforturile să valorificăm cât mai bine oportunitatea pe care o reprezintă fondurile europene", a punctat șeful Enel.

În august, în contextul în care arăta că România, Italia și Spania, piețe-cheie ale Enel, se numără printre cele mai mari beneficiare ale banilor din Fondul UE de relansare economică post-COVID-19, Starace spunea că Enel intenționează să ajute guvernele acestor țări să absoarbă banii respectivi, arătându-se totodată îngrijorat cu privire la birocrație.

"Pe partea negativă, se pune întrebarea: când vor fi capabile birocrațiile statelor membre UE să proceseze volumul de muncă necesar pentru a utiliza Fondul de relansare în intervalul de timp alocat de Comisia Europeană? E un aspect asupra căruia va trebui să muncim din greu și să sprijinim toate guvernele statelor în care suntem prezenți și vrem să creștem – Spania, Italia, Grecia, România – pentru a face aceste lucruri într-adevăr așa cum trebuie", spunea atunci Starace.

Uniunea Europeană și-a dat un acord preliminar pentru reluarea zborurilor cu Boeing 737 MAX CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană și-a dat un acord preliminar pentru reluarea zborurilor cu Boeing 737 MAX

La rândul său, directorul financiar al Enel, Alberto de Paoli, a declarat acum că grupul este pe cale să majoreze în mod semnificativ investițiile în România, în special în regenerabile.

"De asemenea, în rețelele de distribuție, vom majora investițiile peste valoarea obligatorie – vom ”supra-investi” în România", a promis de Paoli.

Enel intenționează să își reorganizeze subsidiarele locale, pentru a simplifica structura și a le face să funcționeze mai bine.

Vaccinul Sputnik V împotriva covid-19 este eficient 95%, anunță Rusia CITEȘTE ȘI Vaccinul Sputnik V împotriva covid-19 este eficient 95%, anunță Rusia

"În România este a doua oară când deschidem această discuție. Acum, structura companiei nu este optimizată, sunt prea multe entități în prea multe linii de business. De asemenea, este dificil să optimizezi și fluxul de lichidități, unele companii au nevoie de capital, în timp ce altele au exces de lichidități. Integrarea business-urilor si a operațiunilor financiare sunt cele două elemente care ne ajută să creăm valoare", a spus directorul financiar al Enel.

CEO-ul Starace a mai spus că Enel nu investește în extracția de gaze.

"Am vândut operațiunile legate de distribuția de gaze cu multă vreme în urmă, motivul fiind că nu vedem valoare viitoare în acest tip de active, în special în contextul electrificării, care este un fenomen global", a arătat șeful grupului italian.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel investitii
enel retele distributie
enel productie energie regenerabila