Electromagnetica a găsit cumpărători pentru centralele hidroelectrice de mică putere scoase la licitație

Electromagnetica a găsit cumpărători pentru centralele hidroelectrice de mică putere scoase la licitație
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 aug 2024

Companie unde Infinity Capital Investments controlează 2 treimi din acțiuni, Electromagnetica a găsit cumpărători pentru centralele hidroelectrice de mică putere scoase la licitație.

La licitație a fost adjudecat activul constând din 11 centrale hidroelectrice de mică putere (CHEMP-uri), situate în bazinul hidrografic al râului Suceava, compuse din teren, construcții și echipamente, la prețul de 33,55 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractul de transfer de activitate va fi încheiat între părți în termen de 5 zile lucrătoare de la semnarea procesului verbal de adjudecare, sub condiția obținerii acordului Concurenței. Electromagnetica a investit în microhidrocentrale încă din primul deceniu al acestui secol.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro CITEȘTE ȘI JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro

Electromagnetica, companie unde directorul Edugen Scheușan a fost îndepărtat toamna trecută după 32 de ani la conducerea societății, este controlată în proporție de 65,45% de Infinity Capital Investments, care și-a rotunjit participația în urma unei oferte publice de preluare în care a ieșit din acțioanriat SIF Muntenia (SIF4) și a fost dialuată la un nivel nesemnificativ asociația salariaților prin care fostul director Scheușan își ținea poziția consolidată.

La ultimul preț de la BVB, de 0,2160 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a acesteia se ridică la 146,02 milioane lei (29,34 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
infinity capital investments