Electrica a finalizat achizitia companiei Foton Power Energy SRL, care dezvoltă un parc fotovoltaic lângă Oradea

Electrica a finalizat achizitia companiei Foton Power Energy SRL, care dezvoltă un parc fotovoltaic lângă Oradea
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 11:24

Electrica anunță că a finalizat achizitia, de la Emanuel Muntmark si Catalin Mrejeru, a companiei Foton Power Energy SRL, producător de energie din surse fotovoltaice. Foton Power Energy SRL dezvoltă proiectul fotovoltaic „Bihor 1” cu o capacitate instalata autorizată de 77,5 MW, situat lângă Oradea.

”Electrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, pe data de 12 septembrie 2024, a finalizat achiziția, de la Emanuel Muntmark și Catalin Mrejeru, a companiei Foton Power Energy SRL, care are ca obiect principal de activitate producția de energie din surse fotovoltaice. Foton Power Energy SRL dezvolta proiectul fotovoltaic „Bihor 1” cu o capacitate instalată autorizată de 77,525 MW, situat în vecinătatea municipiului Oradea. Proiectul se află în faza „ready-to-build”. Tranzacția vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Inflația în Franța a scăzut sub 2%, pentru prima dată în ultimii trei ani CITEȘTE ȘI Inflația în Franța a scăzut sub 2%, pentru prima dată în ultimii trei ani
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Electrica a informat piața de capital în data de 7 decembrie 2021 asupra semnării contractului de vânzare cumpărare a 100% din părțile sociale ale companiei Foton Power Energy Energy SRL.

Grupul Electrica a înregistrat în primul semestru un profit net de 102,1 milioane lei, în scădere cu 40,3 milioane lei (28,3%) față de primul semestru al anului 2023.

Venituri operaționale realizate au fost în sumă de 4,72 miliarde lei, în scădere cu 29,4% comparativ cu primul semestru al anului 2023.

În primele șase luni ale anului 2024, la nivelul Grupului Electrica, EBITDA a înregistrat o creștere de 6%, respectiv de 35 milioane lei, ajungând la o valoare de 614,7 milioane lei, comparativ cu valoarea de 579,7 milioane lei realizată în primele șase luni ale anului 2023. Creșterea EBITDA a fost generată, în principal, de performanța pe plan operațional a segmentului de distribuție, pe fondul creșterii veniturilor din distribuția de energie electrică cu aproximativ 292 milioane lei (sau 15%), la valoarea de 2,244 miliarde lei, de la 1,952 miliarde lei în 2023. 

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care BERD vrea să intre în acționariatul Eldrive Holding Gmbh, alături de Renalfa Solarpro Group Gmbh CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care BERD vrea să intre în acționariatul Eldrive Holding Gmbh, alături de Renalfa Solarpro Group Gmbh

Volumul de energie electrică distribuită, de 8,68 TWh, a fost în creștere cu 4,9% față de primul semestru al anului 2023.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,9 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională - cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
foton power energy srl