Ecuador: Pană generală de electricitate ''la scară națională''

Ecuador: Pană generală de electricitate ''la scară națională''
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Ecuadorul a suferit o întrerupere generală a curentului electric de cel puțin o oră miercuri după-amiază la "scară națională" din cauza unor defecțiuni ale rețelei, a făcut cunoscut ministrul energiei, Roberto Luque, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Există o defecțiune în rețea care a provocat deconectări în cascadă, deci nu există energie electrică în toată țara", a scris Luque pe rețeaua socială X, fără a oferi alte explicații, scrie Agerpres.

FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia CITEȘTE ȘI FOTO Virgil Călina deschide un nou hotel, alături de cel mai mare lanț din lume. Primul Crowne Plaza din afara Bucureștiului, chiar la Mamaia

Întreruperea i-a luat prin surprindere pe ecuadorieni, în special pe locuitorii capitalei Quito și pe utilizatorii metroului acesteia, în jurul orei 15.20, (20.20 GMT). Curentul a revenit treptat, de la un cartier la altul, la o oră după pană, cel puțin în Quito, un oraș cu aproximativ trei milioane de locuitori, a constatat AFP.

"Incidentul trebuie să fie foarte important din moment ce a afectat chiar și energia electrică de la metroul din Quito, care folosește, totuși, un sistem autonom", a comentat pe X primarul capitalei, Pabel Munoz.

Metroul a fost paralizat, necesitând evacuarea a mii de pasageri. Polițiștii municipali au fost desfășurați de urgență în intersecțiile rutiere, în plin haos, cu semafoare scoase din funcțiune.

Același haos rutier a fost observat în marele oraș-port Guayaquil, de pe coasta Pacificului, potrivit unui corespondent al AFP, raportând că mulți oameni au rămas blocați în lifturi în pană în marile clădiri de birouri și de locuințe.

Tramvaiul din orașul Cuenca, în sudul țării, a încetat și el să funcționeze.

Amploarea avariei nu este cunoscută cu precizie deocamdată, iar ministrul Luque urma să susțină o conferință de presă la sfârșitul după-amiezii.

În aprilie, Ecuadorul a suferit întreruperi programate de curent de până la 13 ore din cauza unei secete prelungite, a rezervoarelor hidroelectrice la minimum și a infrastructurii învechite, potrivit autorităților. Tăierile de curent s-au oprit în luna mai odată cu revenirea ploilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ecuador
energie
pana