E.ON Energie România a finalizat până în prezent 18 proiecte de iluminat inteligent cu tehnologie LED, în valoare totală de peste 1 milion de euro pentru mai multe companii din din diferite sectoare economice, în special pentru cele care dețin spații cu destinație industrială, logistică, depozitare sau birouri.
Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.
Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.
Proiectele reprezintă soluții personalizate, la cheie, și au presupus instalarea în total a circa 11.000 de corpuri de iluminat bazate pe tehnologie LED, dar și lucrări de automatizare, care permit controlul și monitorizarea sistemului de iluminat și care aduc un plus de eficiență energetică. E.ON a asigurat auditul instalației de iluminat, proiectarea soluției tehnice, achiziționarea și montarea echipamentelor, precum și sprijin pentru finanțarea întregului proiect.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Soluțiile de iluminat inteligent sunt o necesitate pentru companii în contextul actual, în care trebuie să reducem risipa de energie. Beneficiile implementării acestei soluții de creștere a eficienței energetice sunt semnificative. De exemplu, reducerea costurilor cu iluminatul poate depăși 60%, ceea ce înseamnă economii de mii sau chiar zeci de mii de euro anual și contribuie, în același timp, la îmbunătățirea productivității și la atingerea obiectivele de sustenabilitate", a declarat Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România.
Un exemplu este parteneriatul dintre E.ON și producătorul de carne de pasăre Avi-Top din Războieni, județul Iași, parte a grupului Kosarom, pentru reabilitarea sistemului de iluminat la Ferma Miroslava. Număr corpurilor instalate a fost de 2.292 în 27 de hale. Pentru Sermis Electronic, furnizor de servicii și soluții software pentru sisteme IT & C în România, E.ON a înlocuit 927 de corpuri de iluminat în spațiile de producție aparținând companiei.
Proiectul implementat la fabrica AGIL, situată în Timișoara, firmă cunoscută pentru activitatea sa în domeniul producției de mezeluri, a însemnat montarea a 615 corpuri de iluminat în spațiile de producție, precum și în cele de birouri.
E.ON a înlocuit 1074 de corpuri de iluminat în halele de producție deținute de Rud Florian Rieger din Sibiu, membră a Grupul internațional RUD, furnizor soluții inovative cu sisteme de lanț și componente pentru diferite domenii de aplicații.
În fiecare din aceste cazuri economia cu iluminatul a fost de între 50% și 60% din consumul sistemelor înlocuite, încă din prima zi după implementare.
E.ON a mai încheiat parteneriate pentru modernizarea sistemelor de iluminat stradal cu tehnologie LED în 27 de localități, din diferite zone ale țării.
Ca urmare a realizării acestor lucrări, compania estimează că emisiile de carbon au fost reduse cu 880 tone pe an.