După eșecul preluării activelor CEZ, Hidroelectrica se concentrează pe vânzări directe de energie către clienții finali, în special casnici, și deschide un call-center

După eșecul preluării activelor CEZ, Hidroelectrica se concentrează pe vânzări directe de energie către clienții finali, în special casnici, și deschide un call-center
scris 23 oct 2020

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, deschide de astăzi un call-center pentru consumatorii finali care au sau doresc să încheie contract de furnizare de curent electric cu compania. Anunțul vine în aceeași zi în care a fost consființit oficial eșecul demersului consorțiului autohton Hidroelectrica/Electrica/SAPE de a achiziționa activele deținute de ČEZ în România, grupul ceh aprobând vânzarea acestora către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”).

Astfel, începând din 23 octombrie, Hidroelectrica pune la dispoziția clienților serviciul call center, apelabil la numărul 021 9834. 

Urmărește-ne și pe Google News

Prin accesarea acestuia, consumatorii casnici și noncasnici pot primi informații și asistență cu privire la serviciile contractate cu Hidroelectrica, pot transmite indecșii aferenți consumului de energie electrică și pot să afle detalii cu privire la modalitățile prin care pot deveni clienți ai companiei.

Guvernul alocă 65 milioane lei pentru achiziția medicamentului remdesivir, necesar în tratamentul Covid-19 CITEȘTE ȘI Guvernul alocă 65 milioane lei pentru achiziția medicamentului remdesivir, necesar în tratamentul Covid-19

Ne dorim o apropiere mai mare de consumatorul casnic în perspectiva liberalizării totale a pieței de energie începând cu anul 2021. Hidroelectrica oferă nu doar prețuri corecte și competitive, ci și garanția că energia livrată este 100% verde și că aceasta este produsă în România, utilizând resurse naționale. Inaugurarea serviciului Call Center arată hotărârea noastră de a pătrunde pe această piață extrem de solicitantă și că Hidroelectrica recuperează rapid și la capitolul servicii suport oferite clienților. Compania are deja un site modern, comunică pe rețelele de socializare și, iată, de astăzi, este apelabilă telefonic pentru obținerea tuturor informațiilor necesare. Nu ne vom opri aici, ci intenționăm să adăugăm și să perfecționăm toate acele servicii obligatorii pentru ca o societate de talia și importanța Hidroelectrica să devină în termen foarte scurt ”client-oriented” în deplinătatea înțelesurilor acestei sintagme”, spune Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

În vară, ministrul Economiei, Virgil Popescu, declara că este dezamăgit de companiile de stat Romgaz și Hidroelectrica pentru că nu intră pe piața de furnizare către clienții casnici și avertiza că va lua măsuri în cazul în care nu se va schimba nimic în politica lor comercială.

Ministerul Economiei deține 80% din acțiunile Hidroelectrica.

VIDEO Alegeri SUA, dezbaterea finală - Trump și Biden s-au atacat pe tema pandemiei, taxelor, rasismului, a copiilor de refugiați. Biden: Ești cel mai rasist președinte din istoria SUA / Trump: Am făcut pentru americanii de culoare mai mult decât orice al CITEȘTE ȘI VIDEO Alegeri SUA, dezbaterea finală - Trump și Biden s-au atacat pe tema pandemiei, taxelor, rasismului, a copiilor de refugiați. Biden: Ești cel mai rasist președinte din istoria SUA / Trump: Am făcut pentru americanii de culoare mai mult decât orice al

"Pe piața de energie electrică avem un mare producător, Hidroelectrica. Văd în continuare că nu intră pe piața clienților casnici. Trebuie să învețe din lecția aceasta de liberalizare la gaze naturale, pentru că la 1 ianuarie ne așteaptă liberalizarea la energie electrică. E același fenomen, de ce să vând mai ieftin unui furnizor care să vândă la rândul lui mai scump unui consumator casnic, decât să nu vând eu direct la consumatorul casnic și îmi asigur o maximizare a prețului. Evident că voi vinde mai mult decât i-aș vinde furnizorului. Văd și acolo aceeași politică comercială proastă. Nu înțeleg acest lucru. Probabil că și răbdarea mea are o limită și probabil că dacă nu se schimba nimic vom lua măsuri", spunea Popescu, pe 15 iulie 2020.

Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Alături de obiectivele de producere a energiei hidroelectrice, societatea intenționează să-și diversifice afacerile în următorii ani prin investiții masive în parcuri eoliene onshore și offshore, parcuri fotovoltaice, producția de electricitate pe bază de biomasă, producția de hidrogen prin hidroliză și dezvoltarea de rețele de e-mobility.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica vanzari energie
hidroelectrica clienti casnici
hidroelectrica activele cez romania