Complexul Energetic Oltenia declanșează concedieri. Vizați în principal angajații cu abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu înțeleg meseria

Complexul Energetic Oltenia declanșează concedieri. Vizați în principal angajații cu abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu înțeleg meseria
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 20:12

Complexul Energetic Oltenia a decis, în urma analizei efectuate în fiecare subunitate, în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, conform Planului de Restructurare și cu încadrarea în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru anul 2024, că un număr de 124 angajați nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Aceste măsuri sunt necesare pentru a menține echilibrul financiar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Angajații care au înregistrat abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu și-au însușit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Complexul Energetic Oltenia spune că va continua să faciliteze tranziția acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparență și responsabilitate, menținând comunicarea deschisă cu toate părțile implicate.

Începând din toamna anului trecut, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat în mai multe rânduri că statul român va solicita Comisiei Europene prelungirea programului de restructurare a CE Oltenia, cu amânarea închiderii termocentralelor pe lignit, ca urmare a întârzierilor înregistrate în implementarea proiectelor noilor unități de producție fotovoltaice și pe gaze, menite să înlocuiască parcul de generare pe cărbune.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
alro slatina
centrală gaze ișalnița
plan restructurare decarbonare ce oltenia
închidere termocentrale cărbune