Compania Oil Terminal Constanța a fost dată în judecată de sindicat

Compania Oil Terminal Constanța a fost dată în judecată de sindicat
scris 13 mai 2021

Compania Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, a fost dată în judecată de sindicat, care cere să înregistreze la ITM Constanța Actul Adițional la contractul colectiv de muncă. Dosarul nu are încă termen de judecată.

"Societatea Oil Terminal informează acționarii și investitorii că în data de 12 mai 2021 s-a primit la sediul Oil Terminal cererea de chemare în judecată care face obiectul dosarului nr. 3281/118/2021 aflat pe rolul Tribunalului Constanța prin care reclamantul, Sindicatul Oil Terminal SA, solicită instanței de judecată să pronunțe o hotărâre prin care să oblige pârata Oil Terminal SA la înregistrarea la ITM Constanța a Actului Adițional la CCM prin care părțile au convenit acordarea unor majorări salariale începând cu 1 iulie 2021 sub rezerva aprobării BVC în forma propusă. Precizăm că în ședința AGA din 29 aprilie 2021 acționarii nu au aprobat varianta de BVC care cuprindea majorările salariale invocate mai sus, ci varianta de BVC care cuprinde doar reîntregire a salariilor aferentă majorărilor acordate în 2020, prin urmare negocierile dintre părți au fost reluate. Dosarul nu are încă termen de judecată, Oil Terminal SA va proceda la efectuarea tuturor demersurilor procedurale care se impun în această speță", a anunțat compania pe Bursa de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

De asemenea, pe 29 aprilie a avut loc, la sediul companiei, un protest spontan prin care angajații spuneau că sunt nemulțumiți că nu a aprobat bugetul care prevedea, pe lângă altele, și creșterea salariilor cu 4% anul ăsta pentru angajați. Anterior, la 26 aprilie 2021, membrii Sindicatului din cadrul Societății OIL Terminal SA din Constanța au protestat la Ministerul Energiei din Capitală pentru același motiv. Aceștia solicitau respectarea înțelegerii între conducerea companiei și sindicat cu privire la încheierea unui act adițional la contractul colectiv de muncă care să cuprindă creșteri ale salariilor care să acopere rata inflației, scrie News.ro.

Compania a avut în 2020 o cifră de afaceri de 191,5 milioane lei și un profit net de 3,7 milioane lei.

Compania are 950 de angajați.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 108,6 milioane lei.

Oil Terminal Constanța are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi și este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea țițeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide și alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export și tranzit.

Principalii competitori pe piață internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galați, Frial SA Constanța și Minmetal SA Constanța. Principalii competitori pe piața externă sunt: terminalul portului Omisalje din Croația, care a preluat în totalitate tranzitul de țiței către Serbia, și terminalul Reni.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal constanța
sindicat