Arabia Saudită va vinde acțiuni Aramco de 13,1 miliarde de dolari, testând interesul investitorilor internaționali

Arabia Saudită va vinde acțiuni Aramco de 13,1 miliarde de dolari, testând interesul investitorilor internaționali
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2024

Arabia Saudită și bancherii săi vor începe duminică să primească comenzi pentru acțiuni în valoare de până la 13,1 miliarde de dolari la gigantul său energetic Aramco, într-un test major al interesului investitorilor internaționali, transmite Reuters.

Într-un anunț mult așteptat de joi, regatul și Aramco au detaliat planurile de a vinde până la 0,7% în compania petrolieră controlată de stat, 10% din ofertă fiind rezervată investitorilor de retail, în funcție de cerere, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Preluarea comenzilor se va desfășura până pe 6 iunie, iar prețul ofertei va fi stabilit pe 7 iunie.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Huawei depășește Samsung pe piața smartphone-urilor pliabile CITEȘTE ȘI Huawei depășește Samsung pe piața smartphone-urilor pliabile

Oferta – cu nume de cod Project Bond, conform surselor - a fost urmărită de luni de zile ca un pas cheie în atragerea unei game mai largi de investitori după oferta publică inițială (IPO) record a Aramco din 2019.

Mișcarea va susține și programul uriaș de diversificare a economiei regatului.

Tranzacția va fi un test ak interesului penhtru piețele din Arabia Saudită, după cererea modestă din partea investitorilor internaționali pentru IPO, pe fondul preocupărilor legate de o evaluare ridicată, controlul guvernului saudit și tranziția energetică de la hidrocarburi.

Investitorii internaționali au fost la fel de reticenți în ceea ce privește mega-proiectele regatului, de la stațiuni pe plajă la orașe noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
arabia saudita
petrol