Arabia Saudită urmează să strângă peste 11,2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni Aramco

Arabia Saudită urmează să strângă peste 11,2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni Aramco
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2024

Arabia Saudită urmează să strângă peste 11,2 miliarde de dolari din oferta sa publică secundară de acțiuni ale gigantului petrolier controlat de stat Aramco, după ce a stabilit un preț al acțiunilor la limita inferioară a intervalului preconizat. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Anterior, autoritățile erau mai optimiste și se așteptau să primească comenzi pentru acțiuni în valoare de până la 13,1 miliarde de dolari.

Compania a stabilit vineri prețul celor 1,545 miliarde de acțiuni oferite la 27,25 riali saudiți (7,27 dolari) fiecare, vânzarea urmând să aibă loc când piețele se vor deschide duminică, arată News.ro.

Atac, în centrul orașului Copenhaga, asupra premierului danez Mette Frederiksen CITEȘTE ȘI Atac, în centrul orașului Copenhaga, asupra premierului danez Mette Frederiksen

Un interval cuprins între 26,70 și 29 de riali saudiți pe acțiune a fost inclus în marketingul inițial al companiei.

Prețul de 27,25 riali saudiți este cu aproape 4% sub ultima închidere a acțiunilor la bursa de valori Tadāwul Saudi.

Acțiunile companiei au pierdut peste 2% de la anunțul din 30 mai al ofertei sale secundare.

Investitorii se așteaptă de obicei la un preț redus atunci când noi acțiuni intră pe piața publică, din cauza creșterii ofertei totale de acțiuni disponibile pentru tranzacționare.

Moldova și Ucraina, ok de la Comisia Europeană să înceapă negocierile de aderare la UE. Ce urmează? Cursă contracronometru din cauza Ungariei, care va prelua președinția Consiliului UE CITEȘTE ȘI Moldova și Ucraina, ok de la Comisia Europeană să înceapă negocierile de aderare la UE. Ce urmează? Cursă contracronometru din cauza Ungariei, care va prelua președinția Consiliului UE

Decizia de stabilire a prețurilor a fost anunțată în timp ce prețurile globale ale petrolului sunt supuse unei presiuni, lovite de o perspectivă incertă a cererii, în ciuda creșterii sezoniere tipice a consumului de benzină în timpul verii.

Influenta Organizație a Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi au anunțat, de asemenea, pe 2 iunie, că extind reducerile oficiale și voluntare de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
armco
vânzare
acțiuni
preț
ofertă