Alka își pune panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii din București

Alka își pune panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii din București
scris 9 dec 2024

Producătorul de dulciuri Alka, fondat de omul de afaceri israelian Amir Krenzia, planifică instalarea unei centrale fotovoltaice pe acoperișul fabricii sale din nordul Bucureștiului, pentru a reduce din costurile cu consumul de energie, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fabrica de dulciuri din București funcționează pe Șoseaua Străulești, peste drum de Petrom City, pe un teren cu o suprafață de 16.799 de metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News
Chiriașii din Roma au probleme CITEȘTE ȘI Chiriașii din Roma au probleme

Compania și-a propus să monteze pe acoperișul clădirilor fabricii 1.716 panouri fotovoltaice de 475W, produse de chinezii de la Jinko Solar, de pe urma cărora să obțină o putere instalată de 681 kWp.

„Energia electrică generată va fi livrată consumatorilor racordați la barele centralei și va fi utilizată pentru autoconsum sau injectată în rețea“, se precizează în documentul analizat.

Fabrica din Străulești a fost inaugurată în 1994 și a fost prima din România care a produs și distribuit cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. Acum se produc aici branduile Alka precum Prăjitura Casei, Alfers și Alka Biscuiți.

EXCLUSIV Forte Partners amână vânzarea sediului Adobe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Forte Partners amână vânzarea sediului Adobe

În 2019, Alka a mai deschis o fabrică și în Ploiești, în urma unei investiții de peste 25 de milioane de euro, în care sunt produse branduri precum Toortitzi, Soocitzi și Meteoritzi.

Companiile de producție și distribuție ale grupului Alka au raportat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de circa 106 milioane euro, în creștere cu circa 34% față de anul anterior, și un profit net de 8,5 milioane euro și au aproape 1.000 de angajați.

În 2017, Profit.ro a anunțat că fondatorul Alka, cetățeanul israelian Amir Krenzia, care deținea întregul pachet de acțiuni al companiei, și-a cesionat întreaga participație către Amka Industries Holding, un vehicul înregistrat în Elveția. El și-a transferat acțiunile atât la firma Alka SRL, cât și la Alka Trading, în valoare nominală totală de aproape 50 milioane lei.

EXCLUSIV Grupul spaniol Hercesa pregătește demolarea depozitelor Farmavet cumpărate de la nașul fiului lui Dragnea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul spaniol Hercesa pregătește demolarea depozitelor Farmavet cumpărate de la nașul fiului lui Dragnea

În 2010, Amir Krenzia a vândut brandul de semințe prăjite Nutline, care deținea peste 50% din piață, companiei germane Intersnack, într-o tranzație estimată la circa 10 milioane de euro.

Piața de snacksuri și gustări din România a avut o creștere constantă în ultimii ani, estimată la aproximativ 400 milioane euro în 2023. Creșterea a fost impulsionată în mare parte de gustările sărate, biscuiți și dulciuri, reflectând schimbările în stilul de viață al consumatorilor, care optează din ce în ce mai mult pentru gustări între mese.

În continuare, se estimează că piața va continua să crească cu o rată anuală de 3-5% în următorii ani, pe măsură ce inovațiile în produse și noile tendințe de consum își fac loc, potrivit unui raport Euromonitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
alka
panouri fotovoltaice