Acționarii Transgaz au aprobat înființarea unei companii având ca obiect de activitate transportul hidrogenului

Acționarii Transgaz au aprobat înființarea unei companii având ca obiect de activitate transportul hidrogenului
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

Transportatorul national de gaze Transgaz a decis, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, de miercuri, înființarea unei societăți cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul hidrogenului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Cu 154.772.981 de voturi Pentru reprezentând 100% din numărul total de voturi exprimate, aprobă înființarea unei societăți cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul hidrogenului, cu asociat unic Transgaz SA. În conformitate cu prevederile Ordinului nr.551/31.05.2024 al Secretarului General al Guvernului, statutul Societății Transport România Hidrogen SRL, nou înființată, va fi refăcut în sensul respectării prevederilor art.197 alin. (1) și alin. (4) din Legea societăților nr.31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv Societatea va fi administrată de unul sau mai mulți administratori, asociați sau neasociați, numiți prin actul constitutiv sau de adunarea generală, și nu de către un Consiliu de administrație”, arată un anunț transmis de companie Bursei de Vallori București (BVB).

VIDEO&FOTO Cea mai mare companie energetică din Elveția a aprobat inițierea în România a unor proiecte de stocare de curent electric cu putere însumată de 300 MW CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cea mai mare companie energetică din Elveția a aprobat inițierea în România a unor proiecte de stocare de curent electric cu putere însumată de 300 MW

În acest sens, se mandatează Ion Sterian, în calitate de director general al Transgaz SA să deruleze toate formalitățile legale necesare înființării societății cu răspundere limitată conform celor solicitate și să semneze toate documentele aferente formalităților respective, inclusiv statutul societății ce urmează a fi înființată, scrie News.ro.

Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Transgaz a raportat un profit net de 241,94 milioane de lei în primul trimestru al anului, în creștere cu 93% față de același trimestru al anului trecut (125,36 milioane lei). Veniturile din activitatea de exploatare, înainte de activitatea de echilibrare și de construcții conform cu IFRIC12, au urcat cu 41%, în primele trei luni ale anului, la 643,81 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 4,24 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidrogen
transgaz