ICCJ a admis cererea de reabilitare judecătorească a Monicăi Iacob Ridzi

ICCJ a admis cererea de reabilitare judecătorească a Monicăi Iacob Ridzi
scris 5 iun 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de reabilitarea judecătorească a Monicăi Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului și Sportului, condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul ”2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și participație improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Decizia magistraților nu este definitivă.

”Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentința penală nr. 73 din 27 ianuarie 2014 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014”, se arată în minuta instanței.

Urmărește-ne și pe Google News
 Temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pe tot parcursul lunii iunie, în special în regiunile sudice CITEȘTE ȘI Temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pe tot parcursul lunii iunie, în special în regiunile sudice

Magistrații au precizat că, după ce această hotărâre rămâne definitivă, încetează decăderile și interdicțiile rezultate din condamnare, scrie News.ro.

”După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârii judecătorești prin care s-a pronunțat condamnarea pentru care s-a dispus reabilitarea. Încetează decăderile, interdicțiile, precum și incapacitățile care rezultă din condamnare. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluționarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului”, a menționat sursa citată.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul ”2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și participație improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în același dosar, au fost judecate și condamnate alte 11 persoane, foști angajați ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori. Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferențiale, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, și astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.

Ridzi a fost eliberată condiționat în noiembrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
iccj
monica iacob ridzi