China investește masiv în semiconductori

China investește masiv în semiconductori
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

China a înființat al treilea fond de investiții sprijinit de stat pentru a stimula industria semiconductorilor, cu un capital social de 344 miliarde de yuani (47,5 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Investițiile masive vin după ce președintele Xi Jinping a anunțat că autoritățile de la Beijing vor obținerea autonomiei în domeniul semiconductorilor, arată Agerpres.

FOTO România se promovează, și cu melodii la nai, la cel mai important târg de turism dedicat pieței chineze. În urmă cu 14 ani lansa în același loc brandul „Explorați Grădina Carpaților” CITEȘTE ȘI FOTO România se promovează, și cu melodii la nai, la cel mai important târg de turism dedicat pieței chineze. În urmă cu 14 ani lansa în același loc brandul „Explorați Grădina Carpaților”

Washingtonul a impus o serie de restricții de export în ultimii ani, din cauza temerilor că Beijing ar putea folosi cipurile de ultimă generație pentru a-și spori capacitățile militare.

Acțiunile producătorilor de cipuri din China au urcat luni, indicele CES CN Semiconductor a crescut cu peste 3%, după anunțul autorităților de la Beijing.

Vola.ro se extinde în Republica Moldova CITEȘTE ȘI Vola.ro se extinde în Republica Moldova

A treia fază a Fondului chinez integrat de investiții, cunoscut sub numele "Marele fond", a fost oficial demarată în 24 mai și înregistrată la Administrație pentru reglementarea pieței din Beijing. Cel mai mare acționar este Ministerul de Finanțe, cu o participație de 17% și capital subscris de 60 miliarde de yuani, conform Tianyancha, compania care gestionează bazele de date pentru firmele din China.

Al doilea mare acționar este China Development Bank, cu o participație de 10,5%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
semiconductori