Brașovul își revine spectaculos ca turiști după pandemie

Brașovul își revine spectaculos ca turiști după pandemie
scris 20 feb 2024

Față de anul 2022, numărul turiștilor care au ajuns în județul Brașov a crescut cu peste zece procente anul trecut. Numărul de sosiri a fost mai mare cu circa 8% și față de 2019, care a fost un an etalon în această privință.

La această dată, Brașovul se situează pe locul trei în țară în domeniul turistic (cu 11,1% din cota de piață), după București (care ocupă peste 13% din piață) și Constanța (cu 11,5%), transmite Radio Târgu Mureș.

Urmărește-ne și pe Google News
Uzina Mecanică din Cugir vrea să angajeze oameni pentru a crește producția de muniție cu 50%. Contracte noi de 37 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Uzina Mecanică din Cugir vrea să angajeze oameni pentru a crește producția de muniție cu 50%. Contracte noi de 37 de milioane de euro

La nivel de Regiune Centru, în schimb, Brașovul înregistrează aproape jumătate din numărul de turiști, după care urmează județele Sibiu (17,7%), Mureș (14,8%), Alba (7,7%), Harghita (7,0%) și Covasna (5,4%).

Aproape 90% dintre turiștii înregistrați în unitățile de cazare sunt români, însă ajung în Brașov tot mai mulți americani și britanici, precizează directorul executiv al Direcției de Statistică Brașov, Mihaela Pâtea.

FOTO Doubletree by Hilton Oradea, recent vândut, trece la contract de franciză și apelează la Premier Hospitality CITEȘTE ȘI FOTO Doubletree by Hilton Oradea, recent vândut, trece la contract de franciză și apelează la Premier Hospitality

„În anul 2023, turismul a început să crească atât în Regiunea Centru cât și în județul Brașov. Dacă ne referim strict la Brașov, au fost 1.513.000 de turiști în total, mai mult decât în 2019, înainte de pandemie, când am avut 1,4 milioane de turiști. Se observă apetența românilor, în special, pentru călătorii.”

Atracțiile turistice din Brașov s-au diversificat în ultimii ani, localități precum Vulcan, Zărnești, Râșnov, Fundata sau Sâmbăta fiind destinații tot mai vizitate.

Punctul negru al turismului brașovean îl reprezintă însă infrastructura rutieră dezastruoasă, mai spune Mihaela Pâtea:

Ahold Delhaize, care deține Mega Image, anunță când crede că va prelua lanțul Profi: Ne va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Mega Image lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor CITEȘTE ȘI Ahold Delhaize, care deține Mega Image, anunță când crede că va prelua lanțul Profi: Ne va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Mega Image lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor

„Atracțiile s-au diversificat. În afară de partea de schi montan, în județul Brașov mai avem circuitele turistice de tip istoric care atrag din ce în ce mai mult și turiștii descoperă și alte localități cu excepția Poienii Brașov și a zonei Bran-Moeciu care, oricum sunt arhicunoscute. Am convingerea că ne-ar fi avantajat o infrastructură adecvată. În schimb, a pornit Aeroportul Brașov.”

Previziunile pentru acest an sunt tot de creștere în turism, atât pentru Regiunea Centru și mai ales pentru Brașov care are în dezvoltare noi destinații aeriene. Din această vară, Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav va opera zboruri regulate spre München și Stuttgart, dar și de tip charter în sezonul cald, spre Grecia și Turcia. Deocamdată, aici sunt operate doar cinci curse dus-întors pe săptămână, pe relația Londra și Dortmund.

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
turisti