Volvo Cars transferă producția de vehicule electrice în Belgia

Volvo Cars transferă producția de vehicule electrice în Belgia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2024

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Carmistin, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Volvo Cars a început să transfere producția de vehicule electrice produse din China în Belgia, aanticipând că Uniunea Europeană va continua planurile de a descuraja prin tarife importurile subvenționate de Beijing, conform publicației The Times, citată de Reuters.

Volvo Cars, care este deținută în majoritate de compania chineză Geely, se gândea să oprească vânzările de vehicule electrice construite în China cu destinația Europa, dacă ar fi introduse tarife, a spus ziarul, citând persoane din interiorul companiei.

Avertisment: Rata creditelor neperfomante a crescut CITEȘTE ȘI Avertisment: Rata creditelor neperfomante a crescut

Cu toate acestea, articolul a adăugat că mutarea producției modelelor Volvo EX30 și EX90 din China în Belgia ar putea anula necesitatea ca Volvo Cars să facă acest lucru, scrie News.ro.

Și producția anumitor modele Volvo cu destinația Regatul Unit ar putea fi mutată în Belgia, a spus Times.

Volvo nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters de comentarii în afara orelor normale de lucru.

Comisia Europeană, care supraveghează politica comercială în Uniunea Europeană, a lansat anul trecut o investigație pentru a stabili dacă mașinile complet electrice fabricate în China primesc subvenții care denaturează piața și justifică impunerea unor tarife suplimentare.

Ancheta antisubvenție, lansată oficial pe 4 octombrie, poate dura până la 13 luni.

Comisia poate impune taxe antisubvenție provizorii la nouă luni de la începerea anchetei.

Relațiile dintre China și UE au fost tensionate de factori precum legăturile mai strânse ale Beijingului cu Moscova după invazia Rusiei în Ucraina.

UE încearcă să-și reducă dependența de a doua economie din lume, în special pentru materialele și produsele necesare pentru tranziția sa ecologică.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
masini electrice
china
belgia