VIDEO Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți după ce un avion a ieșit de pe pistă la Dakar

VIDEO Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți după ce un avion a ieșit de pe pistă la Dakar
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

Seria incidentelor negre pare să nu mai ia sfârșit pentru marca Boeing. Un avion al constructorului american a fost implicat într-un accident pe aeroportul din Dakar, capitala Senegalului, 11 oameni fiind răniți, iar aeroportul fiind închis, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Avionul, un Boeing 737-300, cu 78 de pasageri la bord, a depășit violent pista în timpul decolării de pe aeroportul internațional Blaise Diagne din Dakar, Senegal, scrie News.ro.

Trebuie să cadă podul de peste Dunăre pentru a începe reparația lui? Presa bulgară critică autoritățile de la Sofia pentru găurile din podul Giurgiu-Ruse CITEȘTE ȘI Trebuie să cadă podul de peste Dunăre pentru a începe reparația lui? Presa bulgară critică autoritățile de la Sofia pentru găurile din podul Giurgiu-Ruse

Într-un comunicat de presă, autoritățile locale au anunțat că unsprezece persoane au fost rănite. Patru dintre acestea se află în stare gravă.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale, fuselajul Boeing-ului aparținând companiei aeriene senegaleze TransAir pare să fie grav avariat.

Conducerea aeroportului Blaise Diagne a anunțat că a fost deschisă o anchetă pentru a determina cauzele accidentului.

"Redeschiderea aeroportului este așteptată în următoarele ore", a adăugat conducerea aeroportului.

Tesla închide din nou uzina din Germania CITEȘTE ȘI Tesla închide din nou uzina din Germania

Miercuri, un avion aparținând producătorului american a fost nevoit să aterizeze la Istanbul fără roțile din față, după ce trenul de aterizare nu s-a deschis. În aceeași zi, un Boeing 787-900 aparținând companiei aeriene franceze Air France a fost nevoit să se devieze ruta și să aterizeze de urgență la Iqaliuit, în nordul îndepărtat al Canadei, după ce a fost detectat un miros de ars în cabină.

În luna aprilie, un Boeing 767 și-a pierdut toboganul de urgență după decolare și se întoarce pe Aeroportul JFK la New York.

La începutul lunii trecute, Administrația Aviatică Federală a Statelor Unite (FAA) a anunțat că va declanșa o investigație după ce carcasa unui motor al unui avion Boeing 737-800 al companiei Southwest Airlines a căzut în timpul decolării din Denver și a lovit flapsul aripii.

În luna martie, un zbor al companiei United Airlines a fost deviat după ce avionul, construit de Boeing, a pierdut o roată în zbor.

Cel mai grav incident a avut loc în luna ianuarie. Un avion de pasageri a pierdut o parte din fuselaj în aer, fiind nevoit să aterizeze de urgență în statul american Oregon.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
dakar