La o zi după ce în Snagov, în satul Ghermănești, a fost instalat primul limitator de viteză inteligent din țară, a avut loc, în zonă, și primul accident.
Limitatorul de viteză inteligent dispune de senzori montați în asfalt, care detectează vehiculele ce depășesc viteza legală în preajma trecerii de pietoni unde este amplasat. Dacă acest lucru se întâmplă, limitatorul se ridică, iar dacă șoferii încetinesc, coboară din nou în asfalt. Tehnologia vine din Mexic, arată Libertatea.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Conducătorii de vehicule care circulă pe drumul județean din Ghermănești, în Ilfov, sunt avertizați de la 160 de metri că în față urmează o trecere de pietoni cu limitator de viteză inteligent. Pragul se ridică din asfalt la o înălțime de 6 centimetri și jumătate, dacă senzorii detectează o viteză mai mare de 30 km/h.
„Nu este un model cumpărat, este un prototip care se implementează în Romania în premieră în comuna Snagov. Am ajuns la concluzia că este necesar să montam un astfel de bumper inteligent aici, în zona școlii”.
La o zi după această declarație a primarului Mihai Anghel, a avut loc și primul accident, în zonă.
CITEȘTE ȘI VIDEO Anunț oficial - Când va fi deschisă circulația pe încă un tronson la Autostrada BucureștiuluiÎn imagini se poate vedea cum un autoturism Logan vine cu viteză, șoferul pierde controlul volanului în momentul în care ajunge aproximativ în dreptul senzorilor limitatorului inteligent, intră pe contrasens, încearcă să redreseze vehiculul, dar derapează, se întoarce și lovește din lateral chiar stâlpul pe care este semnul de trecere de pietoni.
Pe imagini se vede și cum conducătorul auto coboară singur de la volan și pare că a suferit doar răni minore.
CITEȘTE ȘI Schimbare pe magistrala de metrou a corporatiștilor: trenurile vor circula direct între Pipera și Tudor ArgheziPrimaria Snagov, acuzată de mulți internauți că a montat limitatorul pe șosea, susține că nu limitatorul ar fi de vină, ci că șoferul pierde controlul volanului posibil din cauza vitezei de deplasare crescute. În zona respectivă, limita de viteză este de 30km/h.
Primăria mai susține că, la acel moment, limitatorul nu ar fi funcționat.
În apărarea sa, șoferul a declarat că a văzut, dar nu a citit panoul care indica prezența limitatorului de viteză și s-a speriat.