VIDEO Mitsubishi Outlander se întoarce în Europa. Japonezii au anunțat data lansării

VIDEO Mitsubishi Outlander se întoarce în Europa. Japonezii au anunțat data lansării
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:45

Mitsubishi Motors a actualizat cea mai nouă generație a SUV-ului Outlander și a anunțat că îl va reintroduce pe piața din Europa, de unde fusese oprit odată cu finalul generației anterioare.

Mitsubishi Oulander, în motorizarea PHEV, a fost timp de câțiva ani unul dintre cele mai vânduta automobile plug-in hybrid din Europa. La finalul vieții generației a treia, modelul a fost retras de pe piața din Europa, în așteptarea unei posibile lansări. Acum, după trei ani de la debutul lui Outlander 4 în Japonia și pe alte piețe asiatice, Mitsubishi anunță revenirea acestui model în gama europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Haos în una dintre cele mai mari gări din Europa. Mii de oameni blocați CITEȘTE ȘI VIDEO Haos în una dintre cele mai mari gări din Europa. Mii de oameni blocați
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Lansarea face-liftului Outlander are loc în această toamnă în Japonia, pentru ca în cele 20 de țări europene în care va fi lansat să ajungă în primăvara anului viitor.

Outlander PHEV are la bază aceeași motorizare de pe generația anterioară, cu un motor pe benzină de 2.4 litri suplimentat de două motoare electrice, dar vine cu o serie de îmbunătățiri, inclusiv o baterie mai mare cu 20 kWh, care mărește autonomia electrică la peste 80 km. De asemenea, mașina oferă o tracțiune integrală cu ajutorul celor două motoare electrice și a tehnologiei S-AWC, fiind în continuare unul dintre puținele PHEV-uri 4x4.

ULTIMA ORĂ Piața auto din România scade alarmant CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto din România scade alarmant

Puterea oferită acum de motorul lui Outlander este de 252 CP, în condițiile în care motorul cu combustie, 2.4 benzină, generează 135 CP, iar cele electrice produc la rândul lor 116 CP și, respectiv, 136 CP.

Designul lui Outlander nu mai este neapărat o noutate, fiind prezentat deja în 2021, iar micile îmbunătățiri aduse acum nu schimbă major aspectul mașinii. Mai multe schimbări au fost aduse la interior, unde pe lângă confortul crescut a fost introdus un ecran mai mare, de 12,3 inchi, cu o serie de funcții suplimentare de conectivitate și cu un sistem audio Yamaha.

VIDEO&FOTO Constructorul turc a început trasarea marcajelor pe Autostrada Ford. Toarnă asfalt și noaptea cu aproape 400 muncitori CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Constructorul turc a început trasarea marcajelor pe Autostrada Ford. Toarnă asfalt și noaptea cu aproape 400 muncitori

Mitsubishi Outlander a fost criticată de GreenNCAP, care i-a acordat un scor foarte mic pentru consumul său de combustibil, spunând la acel moment că emisiile de CO2 sunt chiar mai mari decât cele ale unui vehicul clasic cu combustie. Motivele pentru care testele făcute cu generația a doua au avut rezultate slabe țineau însă de autonomia bateriei, care avea nevoie de o încărcare frecventă la priză, pentru a oferi un consum redus de combustibil.

Primele prețuri anunțate pentru Europa afișează un nivel de intrare de 49.990 de euro pentru noul Outlander, însă este de așteptat ca prețul să fie diferit în funcție de piețele pe care va fi vândut.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
outlander
phev